Wedding #6 – Maandag 14 juli 2014

Op maandag 14 juli 2014 zijn mijn man en ik in het huwelijksbootje gestapt. Het is al even geleden maar door de vakantieperiode is het er nog niet van gekomen om dit artikel eerder te schrijven. Maar nu hebben jullie het dus alsnog tegoed! Ik probeer de dag zo chronologische mogelijk te beschrijven :) . Hierna volgen nog veel meer artikelen over onze trouwdag. Zo staat er nog een artikel over 18 juli( de dag dat we voor de kerk trouwden en het tuinfeest vierden + officiële foto’s) online. Deze foto’s heb ik tot op heden nog niet ontvangen maar deze verwacht ik binnen vier weken te hebben. Verder komt er nog een artikel over onze bedankjes, het gastenboek en de tuinversiering etc.! Dus stay tuned!

Datum:

We wilden graag op 14 juli 2014 trouwen omdat we op de 14e een relatie hebben gekregen. En we wilden graag in de zomer trouwen omdat we een tuinfeest wilden geven en de zomer natuurlijk de meeste kans biedt op mooi weer ;-) . Uiteindelijk kwamen we uit op de datum 14-7-14. Heel mooi omdat twee keer 7 ook weer 14 is. Anyway, deze datum viel op een maandag. We vonden een maandag geen leuke dag om het trouwfeest te geven dus we besloten een splitsing te maken tussen het burgerlijk huwelijk en het kerkelijk huwelijk + avondfeest. Op maandag 14 juli 2014 hebben wij dus ja tegen elkaar gezegd voor de wet. En deze datum is dus ook onze officiële trouwdag. We hebben die dag gevierd met onze ouders, broer en zussen + aanhang. Een heel bijzonder en intiem gezelschap. De kerk en het feest hebben we de daarop volgende vrijdag (18 juli) gehouden.

Keuzes maken:

Maar als je de trouwdag in tweeën splitst wat trek je dan die dagen aan? Ga je twee keer je trouwjurk aantrekken? En wanneer wissel je de ringen uit, doe je dit bij de Burgerlijke Stand of toch liever in de kerk? En laat je ook twee keer bruidsmake-up en een bruidskapsel zetten? En als je al getrouwd bent voor de wet, laat je, je dan toch nog weggeven door je vader in de kerk een paar dagen later? En doe je dan ook een trouwboeket e.d? Heel veel vragen waar je tegenaan loopt als je op twee verschillende dagen gaat trouwen. Wij hebben ervoor gekozen om netjes gekleed te gaan op de 14e en op vrijdag 18 juli voor het echie te gaan.

Maandag 14 juli 2014:

Om 8:00 uur ging de wekker maar ik was natuurlijk allang wakker! Ik heb redelijk goed kunnen slapen, maar was al wel vroeg wakker! Mijn vriend (ja toen nog mijn vriend) was ook vroeg wakker. We besloten niet onze trouwkleding aan te trekken, dat wilden we toch bewaren voor de vrijdag de 18e. Die dag werden namelijk de officiële trouwfoto’s gemaakt, gingen we in de kerk trouwen, de taart aansnijden en zagen we al onze vrienden, familie, kennissen en dergelijke. Op maandag 14 juli had mijn vriend een lichtgrijs pak met witte krijtstreep aan. Ik heb denk ik wel tig jurkjes gepast en kon maar niet kiezen wat ik aan wilde doen. Op het allerlaatste laatste moment besloot ik toch dat ik ook maandag in het wit wilde trouwen want ik wilde toch onderscheidend zijn van mijn zussen en schoonzus want die zouden misschien ook wel een fleurige jurk aan hebben en dan is op de foto niet meer te zien wie de bruid is :) . Ik had op de woensdag ervoor een bestelling geplaatst bij Bon Prix en heb twee witte jurken gehouden. Ik kon dan op de trouwdag nog bepalen welke van de twee ik zou gaan dragen. Uiteindelijk is het een maxi-jurk geworden met een mooie paletteversiering aan de voorkant. Mijn make-up deed ik zelf maar ik ben ’s ochtends om 08:30 uur nog wel naar de kapper gegaan om mijn haar te laten opsteken. Hiervoor had ik geen proefkapsel gedaan en dat was wel jammer want ik was niet super tevreden met kapsel, maar ja, het was beter dan wat ik ervan gemaakt zou hebben. Ik dacht bij mezelf:”Ja Tamarah, dan had je deze afspraak maar eerder moeten maken en ook een proefkapsel moeten doen”. Ik weet zelf wel dat als ik de tijd zou terugkeren dat ik het nog niet gedaan zou hebben want ik betaalde alleen voor het opsteken al €40,-. Eigenlijk zonde geld want de krullen waren na 3 uurtjes al helemaal uitgezakt en sommige haarspelden waar ook nog zichtbaar. Eén ding wist ik zeker, ik ga niet meer na Amy Kappers toe.

Zenuwen:

Anyway, toen ik weer thuis kwam stond mijn vriend al strak in pak klaar… wauw!! Voor het eerst voelde ik de zenuwen in mijn lichaam gieren!! We gaan gewoon vandaag trouwen! We hadden ons veel meer gefocust op vrijdag de 18e. Dat vonden we het meest spannend en de maandag de 14e zou meer een formaliteit zijn. Maar ik kan je vertellen zo’n dag maakt echt wel veel meer indruk dan we van te voren hadden verwacht.

Berg en Bos:

Onze ouders, broer en zussen + aanhang waren bij ons gekomen en hebben eerste een kopje koffie gedronken en wat hapjes gehad. Daarna gingen we naar Berg en Bos waar we de Burgerlijke Stand lieten plaats vinden (klik). We parkeerden de auto verderop en hebben een wandeling door het bos gemaakt en kwamen uit bij de trouwlocatie. We hadden van te voren al een gesprek bij ons thuis gehad met de ambtenaar. Het was ontzettend leuk om ons verhaal aan haar te vertellen en ze heeft er een prachtige speech van gemaakt :) . Ook hebben we onze ouders, broer en zussen een stukje over ons laten schrijven en dat hebben we, zonder dit zelf te lezen, ingeleverd bij de ambtenaar. Zij had deze verhalen verwerkt in haar toespraak. Dat was ontzettend leuk om te horen!

Ja-woord:

Toen kwam het officiële moment, het ja-woord! En dat was toch wel even emotioneel! Ik had een brok in mijn keel en vond het heel bijzonder dat mijn vriend en ik tegenover elkaar stonden en elkaar het ja-woord zouden geven! Daarna deden we de ringen bij elkaar om en zoenden we elkaar! Het was een zo intens moment en zo fijn met een intiem gezelschap!

Fotografie: Chantal van den Berg

Eten en fotoshoot:

Na het ja-woord kregen we felicitaties en gingen we even proosten met prosecco! Wel een beetje vroeg op de dag dus ik werd er een beetje tipsy van :P . Aansluitend hebben we samen gegeten op dezelfde locatie in het restaurant. We hadden een koffietafel met allerlei broodjes en beleg. We kregen hier ook al enkele cadeautjes omdat we nu officieel getrouwd waren en dus man en vrouw zijn!

Na het eten hebben we in de omgeving nog wat foto’s gemaakt en één van die foto’s heb ik op laten afdrukken op hout (klik). Na de fotoshoot zijn we weer naar ons huis gereden hebben daar nog even genoten van het prachtige weer in de tuin en tegen 16:00 uur ging iedereen weer naar huis en daar zaten Koen en ik dan. Getrouwd en wel, man en vrouw!

Avond:

Mijn man vond het te warm om nog zijn pak aan te houden en trok lekker iets comfortabels aan. Ik wilde mijn witte jurk nog wel aanhouden om het gevoel net getrouwd te zijn lang vast te houden ;-) . We besloten een pizza te bestellen en lekker in de tuin in de zon op te eten! Daarna hebben we een softijsje gegeten en een wandeling op de hei gemaakt!

Het was een heerlijke dag waar we met een fijn gevoel op terug kijken! We hadden nog 3 dagen over om ons voor te bereiden op ons huwelijk op vrijdag 18 juli en het tuinfeest wat we gaven! Trouwdag deel 2 zeg maar! Heerlijk om op 2 dagen zo van elkaar te mogen genieten!

Zou jij ook je trouwdag op twee dagen willen vieren of liever alles in één dag?

14 reacties

 1. Wat had je een mooie jurk aan. Simpel, maar wel doeltreffend! Ik ben benieuwd naar het verslag van de tweede dag. Stiekem had ik ergens gehoopt dat mijn vriend me tijdens onze vakantie zou vragen, maar ik wist ook wel dat het er niet van zou komen.. Dus voor mij nog even wachten.
  Cindy heeft onlangs geplaatst…Fotoverslag: Vakantie Griekenland – deel 1

  1. Mannen moet je soms er echt op aandringen ;-) . Bij mij ging het ook niet super spontaan :) . Hij wist dat ik graag wilde trouwen en het liefste nog gisteren dan morgen. Maar des ondanks kwam het aanzoek toch vrij onverwachts! Hopelijk voor jou duurt het ook niet te lang.

 2. Oooh wat leuk om te zien! Trouwen is nog iets wat ver van mijn bed is, maar ooit komt het er van. Mijn vriend spreekt nu al over trouwen en kindjes, maar ik schrik daar wel van. Dat zijn alletwee grote veranderingen! Twee dagen is inderdaad lang zoals Linda hierboven vertelt!
  Ps. Ik geef een huge pakket weg op mijn site. Care to join?

 3. Wij zijn op 25 juli getrouwd en hebben alles in één keer gedaan. Het lijkt me juist extra stressvol om op twee dagen te trouwen haha! Het ringen wisselen hebben we in de kerk gedaan, omdat dat voor ons voelde als de échte huwelijkssluiting en het gemeentehuis meer als formaliteit – hoewel ik dat ook wel erg spannend vind haha!
  Wel tof om wat foto’s te zien van jullie eerste dag! Twee keer een feestje is dan ook wel weer leuk ja, haha!

  Bijzonder dat het altijd zo ongelooflijk lang duurt voordat iedereen foto’s heeft, vrienden van ons moesten ook 3 maanden (!) wachten! Bij ons heeft een oud-klasgenootje van mij van de middelbare school de foto’s gemaakt (hij fotografeert wel vaker bruiloften), dus dat was veel goedkoper dan een professionele fotograaf (die konden we sowieso niet betalen waarschijnlijk) en omdat hij nog vakantie had, hadden we de foto’s al een maand later binnen. Zo fijn!
  Linda heeft onlangs geplaatst…Onze ‘nieuwe’ woonkamer.

  1. Ik heb het zelf niet als stressvol ervaren. Ik kon er maandag 14 juli al een beetje aan wennen in een kleine groep hoe het is om in de belangstelling te staan :) . Ik vond het eigenlijk wel heel bijzonder. En ik heb vrijdag 18 juli ook aardig bewust mee gemaakt misschien kwam dat ook omdat ik er maandag al een beetje heb aan kunnen proeven om bruid te zijn!