Wedding #3 – Het vrijgezellenfeest!

Ohw… wat zag ik er als een berg tegenop. Het vrijgezellenfeest. Ik houd niet van onverwachtse gebeurtenissen en als er een uitje of een feestje georganiseerd moet worden dan bied ik me vrijwillig aan om mee te  helpen met plannen en organiseren ervan. Ik heb dan het gevoel controle te hebben over hetgeen er gaat gebeuren :). Maar ja, dat is met een vrijgezellenfeestje nou net niet de bedoeling.

Zaterdag 28 juni: Nerveus

Toen de trouwdatum naderde had ik alle zaterdagen nog leeg in de agenda. Alle kans dus dat op één van deze zaterdagen mijn vrijgezellenfeestje zou worden gehouden. Niemand liet ook maar iets los over de datum laat staan over de inhoud ervan! Dus het was speculeren. Op zaterdag 28 juni wist ik het zeker.. ik zou mijn vrijgezellenfeestje hebben. Om 08:30 uur zat ik al kant en klaar om opgehaald te worden door de meiden. Maar niemand kwam!!! Het was 10:00 uur… Het was 11:00… Het was 12:00 uur… en toen de tijd maar bleef verstrijken vond ik het zonde om mijn zaterdag nerveus en als een nietsnut door te brengen. Ik had me er bij neer gelegd.. Het zou niet meer gebeuren. Ik was de daarop volgende week onwijs achterdochtig. Alles was verdacht ;’). Ik keek bij elk geluidje naar buiten! Elke autodeur die ik hoorde was verdacht. Dan sprong ik weer overeind en ging bij het raam kijken of ik ze al zag. Maar het bleef stil… heel stil…..

Zaterdag 5 juli: Vrijgezellenfeest

Een week later wist ik het wéér zeker! Het was zaterdag 5 juli en de trouwdag zou al over 11 dagen plaatsvinden. Weer zat ik om 08:30 uur klaar, maar weer kwamen er geen meiden. Toen de uren verstreken en het 12:00 uur was geweest, had ik er geen vertrouwen meer in en kroop in mijn bed met een laptop opschoot. Koen bood me nog wat te eten aan maar ik had geen trek meer en was op van de zenuwen en een beetje boos. “Waarom doen die meiden mij dit aan terwijl ik een bruiloft moet voorbereiden?”. Ik checkte Bloglovin en las leuke artikelen om mezelf een beetje af te leiden! Toen werd er ineens op de ramen gebonkt!! Zowel het voorraam als het achterraam. Meiden hoorde ik joelen, gillen en gek doen!!! Ik schrok me rot en moest lachen. Ohw nee hè!! Ik moet er aan geloven!!

Liefde

Toen alle meiden binnen waren en mij lieve knuffelden en zoenden stond ik echt te trillen als een rietje. Wat overweldigend en alle spanning kwam er even uit… Zoveel liefde allemaal! Ik was toch nog een beetje verrast want ik had ze niet meer verwacht. Mijn vriend wist er wel van en die kreeg eventjes de wind van voren van mij omdat ik continue aan hem vroeg of hij iets wist en als dat zo was of hij het mij alsjeblieft wilde vertellen. Maar hij zweeg en zei niets. Heel erg knap van hem, want ik kan vreselijk zeuren en doordrammen.

Verkleden

Ze wilden me niet helemaal voor schut zetten, maar vonden toch dat ik iets aan moest doen zodat duidelijk was dat ik de bride to be was. Ik droeg een roze papieren rokje, kreeg een bril met de letter LOVE op en wat boa´s en slingers in het roze. Tenslotte kreeg ik ook nog een speld opgehangen waarop stond Bride To Be! Deze kon je ook laten knipperen met hele foute lichtjes, hahaha!

Bubbels, Taart & Cadeautjes

We begonnen de dag met Jip en Janneke bubbels en een stuk taart. Een vriendin van mij had heerlijk kwarktaart en een soort appeltaart gemaakt. Super lekker! En ik kon wel wat eten gebruiken want het middageten wat Koen mij (iets te opvallend had aangeboden), had ik afgeslagen. Ik smulde van de aardbeienkwarktaart! Jummie!

Tijdens het taartje eten nam mijn zus het woord. Zij en mijn zusje hadden dit vrijgezellenfeest georganiseerd. Ze zeiden dat iedereen iets leuks had meegenomen wat hen aan mij deed denken of wat iets zegt over de band tussen de vriendin en mij! Dat vond ik echt ontzettend leuk. Iedereen had weer iets anders leuks of moois meegenomen wat dus iets zij over haar en mij. Echt bijzonder dat ze de tijd en moeite hebben genomen om over iets leuks na te denken en dit te geven. Heel erg overweldigend en mooi!

Op weg

Toen stapten we in de auto en gingen op weg. Ik wist natuurlijk niet waarheen, dus zat maar een beetje om me heen te kijken in de auto. Opeens zei mijn zus:”Ohw nee hé! Volgens mij zijn we iemand vergeten!’ Ik moest vreselijk lachen om de chaotische werkwijze van mijn zus! Mijn zus vertelde dat een vriendin van mij ergens zou gaan staan zodat we haar konden oppikken maar ze wist niet hoe ze er moest komen. Ik vertelde hoe ze bij de bloemenzaak kon komen en daar stond ze dan! Ahhh…. arme meid! Alle andere auto´s, waar de overige meiden in zaten, hadden geen idee wat er aan de hand was en reden gewoon doodleuk achter mijn zus d´r autootje aan. Gelukkig waren we compleet en vervolgende onze weg.

Creatieve workshop

We kwamen aan bij Workshop Atelier Apeldoorn en daar gingen we tuinfakkels maken! Echt ontzettend leuk, want ik houd van creatieve activiteiten! Iedereen kreeg 3 bamboestokken en velletjes papier. Met dat papier moest je een soort patatpuntzak maken en aan de stok vastplakken met plakband. Daarna moest je de stok dompelen in verwarmd kaarsvet. Dit dompelen moest je meerdere keren herhalen zodat de kaars steeds dikker werd. Dit proces duurde redelijk lang omdat je natuurlijk 3 kaarsen had. Maar daardoor had ik mooi de tijd om gezellig te kletsen met de meiden en konden de meiden elkaar onderling ook leren kennen. Ik vond het zo gezellig om ze (bijna) allemaal bij elkaar te zien! In tussentijd stonden er ook allemaal lekker hapjes en snapjes op tafel. Heerlijk.

Na uit-gedompeld te zijn, werden de kaarsen opgevuld met kaarsvet en werd er een lont in geplaatst. Dit deden de medewerkers van het atelier voor ons. Daarna was het tijd om de tuinfakkels te decoreren! Er lag van alles, glitters, kralen, koordjes en andere versieringen. Ze hadden ook allemaal ponsen liggen waar je vogeltjes, hartjes e.d. van kon maken en op je kaars kon lijmen. Heel erg leuk. Iedereen mocht 1 kaars aan mij afstaan en zelf 2 kaarsen houden! Uiteindelijk kreeg ik dus een heel boeket van tuinfakkels!! Deze kwamen natuurlijk super mooi van pas voor het tuinfeest!

Food!

We maakten nog een paar leuke groepsfoto´s en gingen in de auto weer op pad. We gingen een hapje eten bij Pizzaria Pibia in Apeldoorn. De kaart was enorm! Het bestond uit 8 pagina´s en er waren maar liefst 76 soorten pizza waar je uit kon kiezen! En daarnaast nog allerlei pastagerechten van lasagne tot spaghetti. Ik vond de keus zo enorm dat ik niet kon kiezen en besloot uiteindelijk maar te gaan voor een gegrilde ossenhaas met champignonsaus, gemengde sla en patat. Hahaha.. beetje ernstig om patat bij de Italiaans Restaurant te eten maar ja… daar had ik gewoon super veel zin in! En het was mijn feestje dus who cares! Het vlees de saus en de patatjes vond ik heerlijk maar de salade vond ik meer garnituur en stelde niet zoveel voor. De dames hadden ook moeite om de huge!! pizza´s weg te krijgen! Maar toen er gevraagd werd of er nog interesse was voor een dessert waren er toch wel dames die nog wat ruimte wisten te vinden! Ik nam genoegen met een kopje thee! De thee was lekker maar ik werd ook verrast door een bolletje aardbeienijs met vuurwerk! Hahaha hilarisch.. ik voelde alle ogen in het restaurant in mijn rug prikken! Maar ik genoot er van en vond het leuk!

Voetbal!!

Na het eten reden we met volle buikjes naar mijn huis om daar de WK-wedstrijd Nederland – Costa Rica te kijken! Ik werd weer versierd alleen dit keer in het oranje. De hapjes en drankjes kwamen op tafel en de bittergarnituur werd nog even bij de snackbar opgehaald. Het was een spannende wedstrijd waarin Nederland uiteindelijk won wat het vrijgezellenfeest natuurlijk helemaal mooi afsloot! Het was inmiddels 01:00 uur en iedereen was naar huis. Ik zat nog even op de bank na te genieten van een super leuke en gezellige vrijgezellendag.

Waarom had ik er ook alweer zo tegen op gezien? Ik heb alles over me heen laten komen en heb alleen maar genoten.

Ben jij ook een controlfreak?

7 reacties

 1. Ontzettend leuk om te lezen en het plezier van je af te zien stralen op de foto’s! Wat een leuke dag zeg. En wat rot dat je eerst een dag zat te wachten voor niets, ik zou zelf ook echt stijf staan van de zenuwen haha.
  Cindy heeft onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – augustus #1

 2. Haha, ik snap wel dat je nerveus was maar als het goed is kun je je zussen en vriendinnen natuurlijk wel een beetje vertrouwen ;) Ziet er supergezellig uit! Ik vond dat idee met de cadeautjes echt leuk en je haar zat trouwens ook mooi in die staart, viel me opeens op. In de zin ‘Maar hij zweet en zij niets’ moet het trouwens ‘zweeg’ en ‘zei’ zijn en in ‘Mij zus verteld dat een vriendin van mij …’ ‘vertelt’ :)
  Hester heeft onlangs geplaatst…30 Day Challenge #19 – list of all the places you’ve lived at

  1. Klopt hoor, ik dacht wel dat de meiden rekening zouden houden met wat ik leuk zou vinden. Maar het stukje geen controle hebben, dat vond ik vooral heel moeilijk. Thanks mijn haar zat gewoon in een rommelige staart ;-). En de spelfouten heb ik aangepast :).

 3. Wat een leuk artikel om te zien! Leuke foto’s en je hebt genoten :)
  Ik hou ook niet zo van verrassingen… En vooral niet weten wat je dan gaat doen…
  Ik heb toen ook een erg leuke dag gehad en was totaal verrast omdat ik een vrijgezellenfeest niet meer had bedacht te krijgen…

  Sas heeft onlangs geplaatst…Snapshots Week#31/2014

  1. Fijn dat jij ook van je eigen vrijgezellenfeestje hebt kunnen genieten! En inderdaad het niet weten wat we gingen doen vond ik moeilijk :).