Wedding #5 – Trouwfoto op hout

Mijn man en ik wilden graag een mooi aandenken hebben aan onze trouwdag. We vonden het daarom erg leuk om een foto van ons te laten afdrukken. Tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel mogelijkheden waar foto´s op afgedrukt kunnen worden, dat het nog lastig kiezen was. Uiteindelijk hebben we gekozen om een foto op hout te laten afdrukken bij Webprint. Ik heb al vaker foto´s laten afdrukken bij Webprint en ik ben altijd erg tevreden over de kwaliteit van de foto´s en de snelle levertijd.

Foto op hout

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een foto op hout omdat wij dit een mooie en originele manier vonden om deze mooie herinnering een plekje in huis te geven. Het heeft een hele natuurlijke uitstraling. De foto wordt afgedrukt op 9 mm dik populierenhout. Het is ruw hout maar de inkt hecht er goed op zodat de foto scherp wordt geprint. Er zijn twee soorten hout verkrijgbaar.

Kaal hout

Bij het hout zonder white wash laag wordt de foto direct op het kale hout geprint. Bij deze uitvoering is de houtstructuur licht zichtbaar door de foto heen waardoor je foto een natuurlijke uitstraling heeft. De kleuren van de foto zijn gelig en krijgen een warme uitstraling op het hout. Een natuurfoto komt hier mooi op uit. Wit wordt niet geprint op het hout. Kies voor een foto met wit in de achtergrond om de houtstructuur te laten zien en het natuurlijke van het hout extra duidelijk naar voren te laten komen.

White wash

Het hout met white wash is afgewerkt met een white wash laag. Deze laag geeft het hout een witte ondergrond, waardoor de nerven en noesten heel subtiel te zien zijn op het houtproduct. Kies voor hout met een white wash afwerking bij foto’s met gezichten er op, maar ook zwart-wit foto’s komen hier er mooi op uit.

Mijn mening

Het bestellen ging echt super makkelijk op de website. Het is een kwestie van het model te kiezen: staand, liggend of vierkant. Vervolgens kies je het formaat (er zijn heel veel mogelijkheden!). En tenslotte upload je de foto die je ook nog naar wens kunt aanpassen en het type hout waarop je het afgedrukt wilt hebben.

Ik heb gekozen voor een staande foto van 40×50 cm en voor een white wash afwerking.  Binnen enkele werkdagen had ik het pakketje al ontvangen! Het zat goed verpakt in stevig karton en de houten plank was ook nog omwikkeld met beschermingsmateriaal.

Het hout vond ik erg mooi afgewerkt. Er zitten geen splinters of andere oneffenheden aan de randen. Dit komt omdat het hout is uitgefreesd waardoor de randen mooi strak zijn afgewerkt. Verder werd er een ophangsysteem meegeleverd die je makkelijk aan de achterkant kunt bevestigen.

De kwaliteit van de foto vind ik erg mooi. Het heeft een mooie warme en natuurlijke uitstraling door het hout maar de foto is nog wel scherp. Het is natuurlijk niet zo scherp als een foto op papier maar dat is door het hout natuurlijk niet mogelijk.

Pluspunten:

  • Eenvoudig te bestellen
  • Snelle levering
  • Mooie kwaliteit

Minpunten:

  • Over het product zelf heb ik eigenlijk geen minpunten :-)

Ik ben dus erg positief over deze foto op hout! Zeker voor herhaling vatbaar.
Cijfer: als ik het een cijfer moest geven dan wordt het een 7,8!
Kosten: € 44,95 voor een foto op hout van 40 x 50 cm + verzendkosten van € 6,95.

Heb jij weleens een foto op hout of ander materiaal laten afdrukken?

7 reacties