Wedding #7 – Trouwdag vrijdag 18-7-2014! (1/2)

Tadaa! Eindelijk het verslag van onze trouwdag! Ik wilde dit artikel pas plaatsen zodra ik de trouwfoto’s binnen heb. En ik heb ze nu binnen!!!! We hebben er wel eventjes op moeten wachten, maar het resultaat mag er dan ook zijn! We zijn er heel erg blij mee en alle credits gaan uiteraard naar de spontane en enthousiaste fotografe Elsa Schaddelee. Ik heb haar leren kennen door het blogwereldje en zo zie je maar hoe zoiets kan lopen. Echt tof! Ik laat wat foto’s zien waar vooral ik op sta en niet alle familie en/of vrienden omdat ik niet zomaar ongevraagd foto’s van hun op mijn site wil weergeven. Dit doe ik eigenlijk nooit op mijn site en laat dat graag zo! Het is meer een sfeerimpressie van die dag en ik neem jullie daar graag in mee! Omdat ik het artikel niet te lang wil maken heb ik het opgedeeld in twee delen. Dit is deel 1 en gaat over hoe de ochtend verlopen is en over onze trouwfotosessie.

07:30 uur – wakker worden :)

’s Ochtends werd ik al om 06:00 uur! wakker! De zenuwen vielen op zich mee, maar onbewust kriebelde het wel hoor want normaal gesproken word ik pas wakker van de wekker. Het zonnetje kwam al snel op, het zou een warme dag worden. Ze hadden maar liefst 32 graden voorspeld! Wow~! Mijn man ging even douchen en ik had al trek en at mijn gebruikelijke Brinta. Hij kleedde zich aan en at een paar boterhammen. Hij was wat zenuwachtiger dan ik en kuste mij gedag want hij ging zich omkleden bij zijn broer thuis. Na het omkleden zou hij het trouwboeket ophalen. Ik had het rijk voor mij alleen en pakte er voor de zoveelste keer de to-do list erbij.

In tussentijd kwamen mijn moeder en zussen bij mij. Ook de kapster kwam langs, ze deed mijn haar en make-up. We hadden al een proefdag gehad dus we wisten allebei precies waar we aan toe waren! We gingen lekker buiten in de tuin zitten want daar was het mooi zonnig en licht! De temperatuur steeg al snel naar de 20+ graden. Na de make-up werd ik door mijn moeder zussen + een vriendin in het korset gesnoerd ;-) en vervolgens werd de jurk over mij heen gegooid :) . De jurk zat prachtig en voelde me er comfortabel in! Ik had ook nog een hoepeljurk die echt super lekker zat waardoor de jurk prachtig viel.

11:30 uur – aankomst bruidegom

Om 11:30 uur kwam mijn man aan met het boeket. Hij stond met z’n rug naar de schutting toe en ik kwam langzaam maar zeker naar hem toe lopen. Ik zag dus alleen de achterkant van mijn man terwijl de fotograaf foto’s maakte! Toen ik eenmaal vlak achter hem stond tikte ik hem op zijn schouder en draaide hij zich om! Zo’n leuk moment was dat! We zaten elkaar echt te bewonderen! Gelukkig vond hij mijn jurk prachtig en ik zijn pak ook! Het is toch altijd maar weer afwachten wat je van elkaar vind! Ook het boeket zag er erg mooi uit! Ik was helemaal tevreden!

Hij droeg een prachtig blauw linnen pak, lekker luchtig en ideaal voor de warmere temperaturen. Mijn jurk was daarentegen vrij warm met al die lagen, maar door de hoepel had ik veel ruimte bij mijn benen en plakte de jurk niet aan mij vast ;-) . We gingen even naar binnen om wat foto’s te maken met Leo en daarna op pad om foto’s te maken. Leo had er alleen niet zo zin in, hij vond het maar gek zoveel mensen in huis en ik in zo grote witte jurk :D .

12:00 – 14:00 uur – foto’s maken

Om 12:00 uur gingen we op pad, we reden eerst naar een mooie plekje op de hei. Mijn man en ik wandelen vaak op de hei dus dit past erg goed bij ons. Daarna hebben we foto’s gemaakt bij Radio Kootwijk. Dit voormalige zendstation hebben we een keer bezocht tijdens een Open Monumenten dag. We vinden het een mooi industrieel gebouw en staat in een prachtige omgeving waar we wat foto’s hebben gemaakt. Het contrast met zo’n witte jurk en zo’n grijs gebouw vind ik echt gaaf!

We aten een krentenbol en dronken een sapje en gingen verder naar de volgende locatie, Deventer! Mijn man en ik hebben elkaar namelijk leren kennen in Deventer. Ik heb tijdens mijn studententijd op kamers gewoond bij de IJssel en mijn man heeft in zijn jeugdjaren op een woonboot gewoond. Dus foto’s maken bij de IJssel was een logische keuze. Bovendien is de skyline van deze mooie Hanzestad erg herkenbaar. Bij de IJssel staat vaak ook een ijskar van de Talamini. En zo ook tijdens onze fotoshoot! We kochten een citroenijsje, even afkoelen!

En toen ging het even mis.. Toen we na het ijsje eten weer onderweg gingen naar de binnenstad knapte er een slang los in de auto waardoor we niet meer verder konden rijden. Gelukkig had de fotografe nog plek over in haar autootje dus zijn we daar maar in verder gereden. Ondanks deze toestand, kon ik me er niet echt heel druk om maken. Hahaha.. ik was er eigenlijk wel vrij relaxt onder. Het leverde leuke foto’s op. Wel vond ik het heel lullig voor mijn zwager, want het was zijn auto waar we in reden. Dus hij moest hem weer vanaf daar oppikken en repareren. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Maar op dat moment konden we er weinig aan veranderen.

Na de vertraging die wie hierdoor opliepen hebben we snel nog wat foto’s gemaakt bij de Bergkerk en in de straatjes in de omgeving. Inmiddels was het al 14:00 uur en moesten we weer verder. We reden over de dijk naar de kerk die om 15:00 uur zou beginnen. We waren nog netjes op tijd en tja ik stond er wel redelijk nuchter in tot mijn verbazing. Ik zei:”Ach, zonder ons kunnen ze de dienst toch niet beginnen ;-) “.

Deel 2 van dit verslag volgt binnenkort!

14 reacties

 1. Wat zien jullie er prachtig uit! Het is zo fijn om de foto’s er steeds weer bij te pakken – en aan iedereen te laten zien natuurlijk! – en na te genieten!
  Hahaha, die foto met de kapotte auto! Wel balen zeg, fijn dat jullie wel met de fotografe mee konden rijden (:
  Leuk detail ook dat je schoenen kleuren bij het pak van je man! Ik ben benieuwd naar het tweede deel!
  Linda heeft onlangs geplaatst…Heimwee #2.

 2. Wat een prachtige foto’s en beeldschone jurk. Jullie zien er heel mooi en gelukkig uit. Ik ben benieuwd naar het tweede deel van het verslag.
  margriet heeft onlangs geplaatst…Engeland

 3. Lieve Tamarah,

  Wat een leuke blog!
  Ik heb er van genoten om jullie trouwdag te fotograferen.
  En zo zie je inderdaad maar hoe gek het af en toe kan lopen.. ;) Haha!

  Jullie zijn een prachtig stel samen. Heel veel liefde en geluk toegewenst in jullie leven samen!

  Knuffel,
  Elsa
  Elsa Schaddelee heeft onlangs geplaatst…Familyshoot | Wijk aan Zee