Wedding #8 – Trouwdag vrijdag 18-7-14! (2/2)

Vandaag dan eindelijk deel twee van onze bruiloft. Ik vond dat deze echt nog dit jaar geplaatst moest worden. Het is een vrij lang artikel, maar ik heb geprobeerd de dag beknopt weer te geven. Er volgen nog wél artikelen over bijvoorbeeld de bedankjes, de taart, het gastenboek etc., maar over de dag zelf is dit het laatste deel. In het vorige verslag kon je lezen over hoe het eerste gedeelte van de dag verliep. En vandaag wil ik stil staan bij de kerkdienst en het avondfeest. Ik moet er trouwens bij zeggen dat ik alleen foto’s plaats van mij en mijn man omdat ik niet zomaar ongevraagd foto’s op internet wil plaatsen van mensen die daar niet op zitten te wachten. Goed, genoeg intro.. let’s start! Ohw, nog één ding de credits voor de foto’s gaan naar vrienden, familie en in het bijzonder naar onze fotografe Elsa Schaddelee en Hester met haar lovely close-up/detail foto’s!

Ingang van de kerk ♥ Gastenboek (dit zal ik in een later artikel uitgebreid laten zien) ♥ De liefde is het grootste wat er leeft onder de mensen, maar zij bestaat uit ontelbaar veel kleine dingen – Toon Hermans (quote uit gastenboek)

Aankomst bij de kerk

Na de fotoshoot gingen we ietwat opgepropt in de auto van de fotograaf naar de kerk (onze trouwauto was defect, lees hier het verhaal). Het was een prachtige rit met het zonnetje die volop scheen met de airco aan en een flesje water in de hand. Het was ongeveer 31 graden maar met het briesje wind was het goed te doen. Toen we aankwamen bij de kerk stonden er allemaal mensen buiten op ons te wachten. Iedereen zou ons op dat moment natuurlijk voor het eerst zien, maar vreemd genoeg heb ik daar eigenlijk niet aan gedacht. Ik had niet van te voren met mijn man afgesproken hoe we door onze gasten ontvangen zouden worden bij de kerk. Sterker nog ik sprong uit de auto met mijn zonnebril op mijn hoofd en een rode kop (lange leve de verhullende make-up) met een flesje water in mijn hand. Mijn man kroop ook uit het autootje en dacht gelukkig nog aan het boeket. Toen onze fotograaf de auto ging parkeren realiseerde ik me dat onze geloften ook nog in de auto lagen… Koen ging gauw terug naar de auto. Ik moest zo lachen om onderstaande foto waarin mijn man in een soort actiehouding weer naar de auto vlucht terwijl ik nonchalant met mijn zonnebril in mijn haar en flesje water een beetje aan het bijkomen ben van de warmte haha.. Nee, heel sprookjesachtig was onze aankomst niet, maar wel een beetje hilarisch. Mijn vriendinnen, familie, collega’s en enkele gasten stonden buiten in de schaduw te wachten en vonden ons erg mooi. Zo leuk en lief al die complimentjes die je dan krijgt over je haar, make-up, jurk en boeket.. en ohwja mijn man zag er ook mooi uit ;-) . Automatisch sta je als bruid toch net wat meer in the picture dan de bruidegom.

Nu begonnen de zenuwen een beetje op te komen. De gasten gingen naar binnen en ik ging nog even na het toilet om mezelf nog ff te checken, of mijn haar en make-up nog goed zat. Ohw, nog even wat deo spuiten (nooit verkeerd), pepermuntje en een slok water kan ook geen kwaad. Net toen ik naar de hal in de kerk wilde lopen dacht ik… hmmm ik moet toch nog even naar het toilet (de zenuwen). Mijn vader had gelukkig veel geduld want tja, de huwelijksviering zou toch niet beginnen zonder mij ;-) . Goed, na helemaal te zijn opgefrist bracht mijn vader mij naar het altaar. Dat was een heel speciaal moment voor mij. Ik wilde altijd al door mijn vader naar het altaar gebracht worden en daar gingen we dan! Ik was heel zenuwachtig en mijn vader stapte bijna op mijn jurk. Gelukkig kon hij nog net een stap opzij zetten, hihi, dat zou wat zijn geweest… imagine that :D . Alle ogen waren weer op mij gericht, althans zo voelde het, maar ik had me voorgenomen hier bewust van te genieten. Bij binnenkomst speelde het bandje in de kerk het nummer van George Frideric Handel – The Arrival of the Queen of Sheba. De band heeft de viering uitstekend begeleid! Mijn complimenten!

Ik liep wel wat sneller naar Koen toe dan gepland. Het had wat langzamer en romantischer gemogen, maar ach ik wilde gewoon graag naar mijn man die daar vol trots op mij wachtte! Mijn vader legde mijn hand in de zijne en gaf hem een dikke vette knipoog die ook nog mooi is vastgelegd door de fotografe! Good shot Elsa! Well done!

De huwelijksviering

We hadden voorafgaand onze trouwdag twee keer een bezoekje gebracht bij de dominee. We gingen met hem bespreken waarom we graag in de kerk wilden trouwen, wat onze betekenis hiervan is en we konden onze voorkeur van Bijbelteksten en liederen aan hem doorgeven. We hadden deze dominee gekozen omdat ik 6 jaar lang hem als dominee heb gehad toen we nog in Deventer woonden. Daarnaast hebben we bij hem en zijn vrouw thuis, samen met nog wat stelletjes, een huwelijkscursus gevolgd. Heel bijzonder dus dat hij ons nu trouwde! De kerk was trouwens ook niet zomaar gekozen. Ik ben op in deze kerk gedoopt en heb er belijdenis van mijn geloof afgelegd. Ik vond het dan ook heel mooi om in deze kerk te trouwen! De liturgie had ik zelf samengesteld, ook het liturgieboekje heb ik zelf ontworpen. De preek was niet te lang (niet dat ik daar wat tegen heb), maar vanwege de warmte denk ik wel dat dit fijn was gezien de concentratie. Belangrijk vond ik dat in deze dienst niet Koen en ik centraal stonden maar God.

We ontvingen de zegen en spraken onze geloften naar elkaar uit. Een bijzonder en emotioneel moment. Daarna mochten we elkaar natuurlijk zoenen! De fotograaf vond de zoen iets te vlot verlopen en kon deze niet zo snel op de foto vastleggen dus die mocht over..  :D . Daarna wilde ik gauw weer naar mijn plekje lopen maar de dominee zei:”Niet zo snel Tamarah, de ouderling wil namelijk nog een trouwbijbel overhandigen :) “. Deze nam ik in ontvangst en ging met een dikke lach weer naar mijn plekje.

Mijn zusje zong samen met een vriendin een prachtig lied, namelijk: Beautiful One van Tim Hughes. Ik kon het nog net droog houden, zo lief en mooi!

Na de dienst werden we gefeliciteerd en kregen we cadeautjes, kaarten en veel lieve worden en kussen en knuffels. Vervolgens gingen we groepsfoto’s maken. We hadden een leuke locatie uitgekozen maar iedereen was toch wat moe en warm vanwege de tropische temperaturen dus deden we de groepsfoto’s gewoon bij de kerk. Ze zijn gelukkig erg leuk geworden! Na de groepsfoto’s gingen we de tuin in van mijn ouders waar we het avondfeest hielden.

Tuinfeest:

De tuin hadden we de dag van te voren al helemaal versierd met vlaggetjes, ballonnen, leuke decoratie spulletjes, vaasjes, bloemen etc. Wat heb ik heerlijk kunnen shoppen!! Maar toen we de tuin inliepen zagen we overal foto’s van ons hangen uit onze jeugd, tienerjaren, en van de afgelopen tijd. Het was zo leuk om al deze foto’s te zien en herinneringen op te halen! We wisten hier niets vanaf maar daardoor was het des te leuker!

Ook hing er een grote tekening van een boom met kale takken. Door middel van een stempelkussen kon je een vingerafdruk op een tak plaatsen en je naam erbij schrijven zodat de boom allerlei blaadjes kreeg en het zo een verzameling werd van de gasten op onze bruiloften. Een soort gastenboek in een creatieve vorm.

Wat inspiratie foto’s van de tuin. Zie je de fakkels in de tuin staan? Deze hebben mijn vriendinnen gemaakt tijdens het vrijgezellenfeest.

Na wat gedronken te hebben en de tuin te hebben bewonderd gingen we barbequeen. We hadden een bedrijf ingehuurd die de volledige catering verzorgde. Van bankjes, stoelen, tot aan stokbrood, kruidenboter en bestek. Zelfs de gabaksbordjes, vorkjes en glazen, alles was keurig verzorgd.

Na het eten kwamen de avondgasten, we kregen ontzettend veel cadeautjes; lieve woorden en mooie kaarten! We zijn enorm verwend! Vervolgens gingen we de taart aansnijden. We wilden geen super grote bruiloftsstaart. We vonden het zonde om daar veel geld aan te spenderen. We hebben gekozen voor een fototaart van de HEMA :) , hij was erg lekker! Daarbij hadden we nog allerlei mini tompouces ook met een foto van ons erop. Eigenlijk paste dit perfect bij een warme dag als dit!

Tijd voor taart en een drankje!

Tijdens het avondfeest hebben we lekker gekletst, gegeten en gedronken. Mijn man had een playlist gemaakt en de muziekinstallatie klaargezet samen met zijn broertje. Dus er was muziek in de tuin, een fijn temperatuurtje, vrienden, familie, kaarsjes en fakkels… Wij vonden het een geslaagde avond. Eigenlijk wilden we samen nog lekker dansen en de muziek goed hard zetten enzo, maar daar kwam het niet van. Het was warm en de avond verliep prima! Stiekem heb ik het ook niet gemist.

In de bomen hingen allerlei glazen potjes met daarin waxcinelichtjes. Een diy projectje van mijn man en mij :) . Samen met mijn zus en schoonzusje hebben we de potjes versierd en mijn man heeft het in de bomen opgehangen. Het was erg sfeervol! Tegen 01:30 uur vertrokken de laatste gasten. Iedereen nam een bedankje mee en vertrok naar huis. Wij werden naar huis gebracht door mijn vader. Eenmaal thuis zaten we nog vol adrenaline! We hebben samen alle kaarten gelezen, cadeautjes bekeken en waren overweldigd door al het moois en liefs! Om 04:00 uur ging het lampje uit….

We kijken terug op een prachtige zomerse dag een dag waarin we onze liefde hebben verzegeld en een zegen hebben gevraagd over ons huwelijk en dit gevierd met allen die ons lief zijn, zowel aanwezig als degenen die we in ons hart bij ons hadden. We hebben genoten en hopen op veel mooie jaren samen!

12 reacties

    1. Dankjewel en ja het was echt een hele fijne dag! Een tuinfeest kan je natuurlijk altijd geven ongeacht de reden ;-) .

  1. Heerlijk om dat zo aan het eind van het jaar allemaal weer op te halen! Wat een heerlijke foto’s en wat stralen jullie, heerlijk! Wij vieren waarschijnlijk oud & nieuw met z’n tweeën thuis dit jaar, dan ook herinneringen ophalen en foto’s kijken denk ik :D
    Linda heeft onlangs geplaatst…Day Zero Project | Update december.