Wedding #4 – Bruidsmake-up, kapsel en nagels!

Als bruid wil je er natuurlijk helemaal tip-top uit zien op de grote dag. Ik had zelf mijn voeten al verzorgd dus de pedicure had ik al gehad ;-). Ik wilde ook graag mijn gezicht en wenkbrauwen aanpakken :-) en ben daarom samen met mijn moeder naar de schoonheidsspecialist geweest. Ik liet mijn wenkbrauwen epileren en verven en ik kreeg ook nog een uitgebreide gezichtsreiniging -en massage. Daarnaast heb ik bruidsmake-up en een bruidskapsel laten zetten en ben ik naar een vriendin geweest om mijn nagels te laten lakken. Kijk mee!

Schoonheidsspecialist

Ik had in een ver verleden wel eens mijn wenkbrauwen laten epileren bij een schoonheidsspecialist maar dat was eigenlijk mijn enigste ervaring ermee. Toen ik samen met mijn moeder een afspraak maakte voor een uitgebreide gezichtsbehandeling, massage en goede epileerbeurt voor mijn wenkbrauwen, wist ik ook niet precies wat ik allemaal kon verwachten. Mijn moeder nam eerst plaats op de behandeltafel en kon daardoor goed zien wat de schoonheidsspecialiste allemaal deed. Na 1,5 uur! was ik aan de beurt.

Eerst werden mijn wenkbrauwen geëpileerd en daarna met een vrij hete wax verder in vorm gebracht. Daarna werden mijn wenkbrauwen geverfd. Ze koos een donkere kleur en ik dacht na het aanbrengen WOW! wat een groot contrast, maar ze garandeerde me dat het echt nog wel lichter werd in de loop van de tijd. Gelukkig werden mijn wenkbrauwen inderdaad lichter en ik was ik er heel tevreden mee. Daarna werd mijn gezicht gereinigd en ontdaan van onzuiverheden (plat gezegd: puistjes, mee-eters en gerstekorrels werden verwijderd). Ik vond het wel heel pijnlijk toen de gerstkorreltjes verwijderd werden bij mijn ogen. Gelukkig kreeg ik daarna ene heerlijk ontspannende gezichtsmassage. Later werden ook mijn hals, nek en schouders gemasseerd. Ik kon wel slapen, zo fijn. Als afsluiting kreeg ik  nog een heerlijke warme doek op mijn gezicht en ging ik rustig overeind zitten. Ik keek in de spiegel en zag een mooie schone huid en  was heel blij met het eindresultaat.

Links en Rechts = voor en Midden = Na

Eigenlijk besteedde ik vooraf nooit aandacht aan mijn wenkbrauwen. Tuurlijk epileerde ik ze wel maar daar hield het ook op. Ik had ze nog nooit eerder laten verven maar mijn gezicht spreekt veel meer met mooie donkere wenkbrauwen. Wat een verschil kan dat maken zeg. Ik denk dat ik dit vaker ga laten doen. Met een mooi fris gezicht was ik helemaal klaar voor de proef make-up en proefkapsel voor de trouwdag!

Resultaat! Me = happy!!

Bruidsmake-up en kapsel

Wat is pinterest toch een ontzettend handige inspiratiebron voor als je gaat trouwen. Ik heb hier echt heel veel aan gehad. Zo heb ik bijvoorbeeld ideeën opgedaan voor mijn jurk, boeket en kapsel. Mijn make-up wilde ik heel basic houden. Want ik vond het belangrijk dat ik er op de dag zelf niet heel anders uit zou zien als normaal gesproken. Mijn dagelijkse look is meestal alleen een beetje mascara en eventueel een eyeliner. Oogschaduw draag ik niet zo vaak omdat ik er ’s ochtends geen tijd voor vrijmaak. En als ik het draag dan zijn het meestal vrij naturelle kleuren. Ook gebruik ik geen blush of dat soort dingen. Dit wilde ik dus ook niet op de dag zelf dragen. Wel vond ik het leuk om mijn haar te krullen en half op te steken. Ook ben ik dol op vlechten dus dit wilde ik allemaal laten terugkomen.

Allereerst bracht ze een make-up basis/primer aan van MAC, vervolgens kreeg ik een laag foundation op van Oriflame – Giordani Gold Age defying foundation, light ivory. En wat ben ik dol op deze foundation!! Hij plakt niet, blijft de hele dag zitten, hij dekt in één laag, is mooi egaal en geeft geen masker effect. Als mijn huidige foundation op is ga ik deze zeker aanschaffen. Hij is wel aan de prijs. Voor 30 ml betaal je € 23,-.

De oogschaduw en lipbalsem was ook van het merk Oriflame en de mascara die ze gebruikte was van Maybelline New York, The colossal volum’express mascara,s smoky eyes. Ook deze mascara had ik nog niet eerder gehad en daar was ik ook erg over te spreken! Ik heb deze ook gekocht voor mezelf (hij was toevallig die week in de aanbieding!). Ik heb de mascara zelf aangebracht omdat ik het resultaat mooier vond. De eyeliner die ze gebruikte was gewoon van Etos eigen merk. En deze eyeliner bleef keurig de hele dag zitten en was mooi diepzwart van kleur. Ik weet niet van welk merk de poeder en highlighter was die ze gebruikte.

Doordat via Pinterest al duidelijke voorbeelden had gevonden kon degene die mijn haar opstak duidelijk zien aan welke wensen het moest voldoen. Ik wilde een schuine scheiding met aan de korte kant een vlecht en aan de lange kant allemaal krullen en dan opsteken.  Ze had het kapsel in één keer prachtig half opgestoken! Ik voelde me echt super mooi :D.

Nagels 

Een vriendin van mij heeft een soort van sensationail gekocht. Ze maakt hiermee prachtige gelnagels. Voordat we hiermee aan de slag gingen werden mijn nagels eerst in een mooie vorm geveild. Daarna werden mijn nagels laagje voor laagje gelakt.

Mijn vriendin laat een paar mogelijkheden zien!

Eerst begonnen we met een basecoat, vervolgens een naturel lakje, daarna een parelmoerkleurige kleur, toen een wit randje en tenslotte een topcoat. Na ieder laagje moest ik mijn nagels een paar tellen onder de UV-lamp houden. Mijn nagels kreeg een prachtige french manicure look.

Ik heb zelf meestal vrij korte nagels en ik lak eigenlijk alleen altijd mijn teennagels, maar dit zag er prachtig uit. Eerst wilde ik geen aandacht besteden aan mijn nagels maar toen realiseerde ik me dat veel mensen je trouwring willen bewonderen, mensen schudden je hand met feliciteren. Je tekent de huwelijksakte, er worden foto’s gemaakt van het trouwboeket wat ik vast hield dus je handen en vingers komen regelmatig in beeld. Dan is het wel fijn als het er mooi en verzorgd uit ziet!

Een sterk vergrootte foto van daar dat deze wat onscherp is.

Ik ben echt super blij dat ik het gedaan heb en ben mijn vriendin Cindy heel erg dankbaar!!

Hoe zou jij je make-up, haar en nagels eruit willen laten zien op je bruiloft?

4 reacties

 1. wat leuk om te zien! Ik heb zelf alles gedaan haha. Mijn haar met spray en los gelaten (alleen haarbandje in) en wat mascara en foundation. Meer had ik eigenlijk niet op hihi. Zo leuk deze reeks om alles te zien!
  Sas heeft onlangs geplaatst…#happymomentsofsas

 2. Lijkt me allemaal ook zo genieten. Ik ga binnenkort voor het eerst een schoonheidsbehandeling doen, samen met een vriendin. Voor haar verjaardag. We hebben het allebei wel even verdient, even ontspannen. ;)
  Wendy heeft onlangs geplaatst…Little Smile Moments

 3. Dat klinkt echt heerlijk! Ik denk dat ik voordat ik op vakantie ga nog even naar de schoonheidsspecialiste ga, even een momentje ontspannen tussen al die drukke werkweken nu door. Ben er ook wel aan toe eigenlijk haha. Jammer dat je geen foto van voor-en-na de wenkbrauw behandeling hebt geplaatst.
  Cindy heeft onlangs geplaatst…Kruidvat Fruity Botanicals Anti Frizz Haarmasker

  1. Geniet er lekker van! En ik had per ongeluk dit artikel gister gepubliceerd terwijl hij nog niet af was ^-^. Maar nu is het artikel compleet inclusief foto’s!