Challenge update #1: Een week zonder snackies

Afgelopen zondag ben ik de uitdaging aangegaan om een week geen koekjes, chips en snoepjes etc. te eten. En dat vind ik toch echt heel erg moeilijk! Moeilijker dan ik had verwacht om eerlijk te zijn. Eigenlijk wilde ik komende zondag pas mijn bevindingen met jullie delen maar ik denk dat dit dan een té lang artikel gaat worden. Dus tussendoor even een update.

Zondagmiddag 15:00 uur
Zondagmiddag ben ik samen met mijn vriend wezen moutainbiken. Onderweg vroeg ik of hij een banaan voor mij had meegenomen omdat ik echt al een beetje trek kreeg. Helaas had hij alleen LU granenbiscuits mee, dus daar heb ik er 1tje van gehad. Aiiiii…

Het is me wél 14 uur gelukt geen koekjes te eten…zucht. Nou vind ik eerlijk gezegd een granenbiscuitje nog geen “hoofdzonde” maar een beetje jammer was het wel. Mijn vriend zei dat ik in totaal 1 uur en 3 kwartier had gefietst (30 km) en dat ik ook heel veel kcal verloren heb, dus dat het ene koekje ook niet echt uit maakt. Ik nam het maar even voor lief, het was althans mijn eerste dag!

Zondagavond 19:30 uur
Die avond was ik samen met mijn vriend bij mijn ouders op visitie. Eerst bood mijn moeder mij bokkenpootjes aan, netjes sloeg ik dit aanbod af. Later gaf ze aan dat ze ook nog van die roze glace koeken had (argh.. one of my favorites :shock:!!), maar ik vertelde dat ik een week niet ga snacken en sloeg ook deze lekkere koeken af :). Gelukkig had ik zondagavond vrij laat gegeten dus echt trek in iets lekkers had ik ook nog niet. Later op de avond zette mijn moeder een bak naturel chips op tafel.. wat een kwelling zeg! Nu pas snap ik welke verleidingen lijnende mensen moeten doorstaan. Echt respect! Mijn vriend die eerst aangaf met mij de uitdaging aan te willen gaan, gaf al snel toe… :cry:.

Maandagochtend 10:00 uur
Een wijkgenoot van mijn kerk kwam op visite met haar dochtertje. Even een kopje thee zetten en vervolgens pakte ik een blik met koekjes. Voordat ik er erg in had ik een speculaasje opgegeten! Ik had er gewoon werkelijk geen seconde bij stil gestaan :(. Het is dus blijkbaar voor mij een automatisme om “even” iets lekkers te pakken of mee te eten. Ik bedacht me dat ik misschien niet té streng voor mezelf moest zijn. Je kunt het toegeven noemen maar ik heb nu met mezelf afgesproken dat ik één klein snoepje of koekje mag eten en na het avondeten een toetje mag. Voor de rest van de dag mag ik dan geen andere zoetigheid of snacks.

Dinsdag:
En zowaar vanaf vandaag (dinsdag) gaat het goed..  Ik heb één paaseitje gehad en als toetje een klein beetje Pecan Karamelijs. Ik heb net zoals de voorgaande dagen meer trek (het lijkt wel of de suikers die ik normaal eet mij een vol gevoel geven). Ik heb namelijk niet meer genoeg aan ’s ochtends 1 bord 7-granenontbijt, 3 boterhammen tussen de midddag en avondeten. Ik eet tussendoor nog een cracker, fruit en een rijstwafel anders blijf ik een “honger”gevoel hebben. Misschien zijn dit ook wel afkickverschijnselen… ik weet het niet.

Tot nu toe ben ik niet heel ontevreden. Met de aanpassing kan ik het goed volhouden. Bovendien geniet ik meer van de tussendoortjes en zie het nu als een speciaal momentje van de dag in plaats van iets gedachtenloos in je mond stoppen. Hopelijk kan ik dit de rest van de week zo volhouden dat vind ik voor mezelf al een hele  prestatie!

Vind jij het lastig om niet te snoepen?

4 reacties

  1. Ik vind het wel een heel stoere uitdaging, haha! Het is wel te doen denk ik, ik ben het ook gewoon gewend maar op zich zou het moeten kunnen. Alleen beetje jammer als er dan dingen op tafel staan inderdaad, haha. Dan wordt het wel héél lastig!

    1. Hahah nou ik vind het ook een behoorlijke uitdaging kan ik je zeggen! Maar juist als ik de verleiding kan weerstaan als iets op tafel staat ben ik extra trots dat ik het niet gepakt heb ;-).