Challenge update #2: Een week zonder snackies

Afgelopen woensdag heb ik een tussentijdse update gegeven van mijn week zonder snackies. Vandaag dus een terugblik op de 2e helft van de week.

Woensdag:
De tweede helft van de week ging makkelijker dan de eerste helft. Mijn drang naar snackies werd minder en als ik merkte dat ik trek kreeg at ik een stuk fruit of een boterham. En het ongemerkt snacks naar binnen werken was er gelukkig ook niet meer bij. Op woensdag sla ik altijd voor een week boodschappen in en ik heb geen koekjes, snoepjes of andere snacks in de kar gelegd. Ik heb gelukkig alle verleidingen kunnen weerstaan en me alleen op de boodschappen gefocust die op mijn lijstje stonden.

Donderdag:
Op donderdag had ik van 13:00 – 20:00 uur een cursus. Ik had een krentenbol, banaan en een ontbijtkoek meegenomen. Deze gingen allemaal op die dag! Verder kreeg ik ’s avonds een broodje gezond en een kommetje groentensoep. Na een lange dag van concentratie moet ik eerlijk zeggen dat ik om 20:30 uur toch wel trek kreeg. Ik moest nog 40 minuten naar huis rijden en wilde zo graag even langs de McDrive om een milkshake, sunday ijsje of iets dergelijks te kopen. Gelukkig kon ik mezelf inhouden en ben netjes naar huis gereden. Daar heb ik als vervanging van mijn toetje een paar paaseitjes gehad en een kop thee.

Vrijdag:
Op vrijdag ben ik op visite geweest bij een vriendin. Het was niet zo moeilijk om hier niet in de verleiding te komen van allerlei suikers want er werden ook geen koekjes of snoepjes o.i.d. aangeboden dus dat scheelt :). Ik heb het niet eens gemist om eerlijk te zijn. Vrijdag is onze patatdag en dat liet ik niet natuurijk niet voorbij gaan. Ik heb heerlijk genoten van een patatje met mayonaise, een frikadel en een kroket (meestal kies ik maar voor één ding, maar ik vond dat ik het verdient had)!!

Ik heb alleen weer een paar paaseitjes gehad en verder niets. Ik was ’s avonds nog bij mijn ouders op visitie en daar heb ik verder niets genomen. Mijn moeder durfde niets meer aan te bieden vanwege de koek en chips van de vorige keer ;-)… geeft niets hoor mam :).

Gelukkig zit ik na het eten van patat vaak de hele avond vol en heb dan niet eens echt zin in iets lekkers. Dus ook vrijdagavond liep gesmeerd.

Zaterdag:
Ben ik vrij laat uit bed gegaan (nog steeds behoorlijk last van hoofdpijn) en daardoor is mijn eetritme wat anders. Om 13:00 uur at ik voor het eerst een bordje 7-granenpap en 3 dunne kleine pannekoeken met spek en stroop. Heerlijk! Verder heb ik geen snackjes gehad.

De 2e helft was wel minder leuk omdat ik wat last kreeg van ontwenningsverschijnselen. Ik had er eigenlijk niet bij stil gestaan dat ontwenningsverschijnselen goed mogelijk zijn wanneer je met suiker gaat minderen. Je zou denken dat je steeds fitter, actiever en beter in je vel gaat zitten (dat idee hield ik steeds voor ogen), maar in plaats daarvan kreeg ik last van hoofdpijn, misselijkheid en was soms wat duizelig. Dat vond ik wel een afknapper zeg! Je wil je lichaam juist een plezier doen door te minderen met suikers en dan protesteert je lichaam juist! Maar blijkbaar is dat dus normaal in de eerste 3 weken wanneer je gaat minderen met suiker. Na deze 3 weken verdwijnen de ontwenningsverschijnselen en heb je er dus vooral profijt van.

Ik had het niet verwacht (wel gehoopt) maar ik heb steeds minder behoefte aan snacks. Ik heb zelfs de chips en zoutjes niet écht gemist. De eerste paar dagen moest ik hier wel aan wennen maar vanaf woensdag ging het een stuk makkelijker. Ik wil mezelf niet de rest van m’n leven snoep, koek of chips verbieden maar ik hoef geen 4 pakken koekjes meer in huis te hebben of 2 zakken chips. Bovendien wil ik eerst opmaken wat ik nog in huis heb liggen voordat ik iets nieuws koop. En als ik trek heb wil ik vaker gaan kiezen voor fruit dan voor een snack. Tenslotte ben ik van 63,3 kiko naar 62,0 gegaan! Dus in 1 week tijd toch weer 1,3 kg afgevallen! Dat is natuurlijk ook een mooie bijkomstigheid!

9 reacties

 1. Wauw, wat ben je goed bezig!! Knap joh, en 1,3 kg in een week afvallen is natuurlijk helemaal super :)

  Succes komende week!

  1. Dankje! Ik probeer het nu goed vol te houden! Want ik voel me er toch wat prettiger bij om minder te snacken.

 2. Ik vind het nog steeds knap van je hoor! Dat je echt ontwenningsverschijnselen krijgt had ik niet echt verwacht, maar ik denk dat het daar wel aan te wijten is.

  In de zin 'Ik wil mezelf niet de rest van me leven snoep, koek of chips verbieden' is het trouwens 'm'n (leven)' ^^

  1. Tnx :) Ik had het eerlijk gezegd ook niet echt verwacht dat ik het vol kon houden. Ik heb opzich best wel wat uithoudingsvermogen maar op het gebied van snackies vond ik het echt een uitdaging!

  1. Ik was ook wel verbaasd toen ik op de weegschaal stond! Ondanks dat het me daar niet om ging vond ik het wel een prettige bijkomstigheid :)