Mijn “nieuwe” mountainbike!

Yeeej.. ik heb een mountainbike gekocht! Ik ben er echt super blij mee! Eindelijk kan ik dan lekker ravotten door de bossen met een fietsje die de juiste afmetingen heeft en die helemaal bij mij past! Ik heb deze fiets gekocht via Marktplaats bij een fietsenzaak in Roossendaal. Man… dat was me weer een eind rijden zeg :|! Een maand geleden zijn mijn vriend en ik ook al naar ‘s-Gravenzande gereden om een nieuwe keukenkast op te halen.. (ook gekocht via Marktplaats) en dat was ook al zo’n rit. Maar goed, het is zeker de moeite waard geweest :D en we rijden op gas dus dat scheelt wel in de brandstofkosten. En daarbij vind mijn vriend het geen probleem om auto te rijden dus hij reed heen en terug. Kon ik ondertussen verliefd naar mijn nieuwe aanwinst kijken :).

Het is een Cube Access WLS geworden! Toch die leuke witte mountainbike met mintgroene en lichtblauwe accenten. Deze fiets had ik dus ook al gezien tijdens mijn eerste oriëntatie. Alleen deze fiets heeft een paar pluspunten aangezien er het één en ander aan gesleuteld is: hij heeft hydraulische velgremmen, er zit een bidonhouder op, een beter/fijner stuur, een teller en een fietstasje met benodigdheden. Hij is dus helemaal compleet en heb het voor een super leuk prijsje gekocht!!

De fietsverkoper gaf aan dat deze mountainbike van zijn vrouw is geweest en zij heeft er “slechts” 590 km op gereden (zij had hem overigens ook uitgekozen vanwege zijn leuke kleurtjes… ;-) (en dan zeggen ze dat mannen visueel zijn ingesteld ;-)). Nu is zij in verwachting en zette daarom deze mountainbike te koop. Hij is altijd goed onderhouden geweest en de onderdelen zijn van goede kwaliteit (tja wat wil je als de eigenaar een fietsenzaak heeft!). Dus dat was ook wel weer mooi meegenomen.

Ik heb ongeveer 3x eerder gemountainbiked (op de fiets van mijn schoonzusje) en vond het echt super leuk om te doen. Je bent lekker vrij in de buitenlucht en komt op de mooiste plekjes terecht. Daarnaast vind ik het gewoon fijn om na een kantoordag de natuur op te zoeken en in de buitenlucht te zijn en lekker je hoofd leeg maken. Daarnaast is mountainbike natuurlijk goed voor je hart en bloedvaten, je longen, je bouwt spiermassa op en op deze manier wordt de conditie vergroot :).

Aangezien ik hier nog niet zo goed de weg weet zal ik vooral veel met mijn vriend gaan fietsen zodat we samen leuke routes ontdekken en kunnen genieten (en een beetje afzien denk ik :shock:), aangezien mijn conditie nog 0 is!).

Sport jij ook?