Goede voornemens 2: Sport / Beweging

Ja een logisch gevolg op mijn eerste voornemen is natuurlijk sporten :D. Ik ben niet echt sportief en vind het heel moeilijk mezelf te motiveren om te gaan sporten. Ik heb mezelf denk ik wel bij 3 verschillende sportscholen aangemeld zodat ik een stok achter de deur had om te gaan. Het is immers zonde om iedere maand voor iets te betalen waar je geen gebruik van maakt. Maar op een gegeven moment was zelfs dat geen reden voor mij om te gaan sporten. Vaak na een jaar eindigde mijn abonnement en had ik niets bereikt :(.

Dit wil ik veranderen. En nu niet omdat het zonde is van mijn geld maar omdat sporten echt gezond voor je is. Lees hier de 7 redenen om te gaan sporten! Zelfs ik ben overtuigd :lol: .

Ik vind een sportschool geen optie voor mezelf! Harde muziek, veel mensen om je heen, toestellen die bezet zijn…. nee dat is niets voor mij. En ik ben niet iemand die heel snel dansjes of pasjes oppikt tijdens de lessen van Buik Billen Benen (BBB) of Zumba… Dus no thanks.

Ik heb rust om me heen nodig. En na een dag op kantoor te hebben gezeten heb ik behoefte aan frisse lucht, buiten zijn…. en vooral geen mensenmassa’s! Dus hardlopen en mountainbiken zijn de twee sporten waar ik me komend jaar op wil focussen!

Hardlopen

In 2009 heb ik een cursus hardlopen gedaan via Start To Run in Deventer. Dit programma wordt in meerdere plaatsen georganiseerd en is zeker aan te raden! Iedere zaterdagochtend om 9:30 uur stond ik met een groepje fanatiekelingen in het park rek- en strek oefeningen te doen om vervolgens te gaan hardlopen. Ik kon op een gegeven moment zelfs 5 km hardlopen volhouden! Maar ik was iets te fanatiek en had een knieblessure opgelopen waarvoor ik 2 maanden fysiotherapie hebt gekregen en dat was echt heeel erg pijnlijk :cry:. Maar goed als ik het rustig opbouw en mijn grenzen niet te veel op zoek moet het goed komen.

Het voordeel van hardlopen is dat je het zowel alleen als samen kan doen, op je eigen tijd en in je eigen tempo kan sporten en het is gratis (behalve je kleding dan)!

Van mijn vriendin heb ik de podcats bestanden van de Belgische hardloopgoeroe Evy gekregen. Dat is een handig programma dat je helpt om in 26 lessen maar liefst 5 km hard te lopen. Door mijn prestaties ook op facebook te zetten en het aan vrienden te vertellen dat ik er mee bezig ben is weer voor mij een stok achter de deur om te blijven trainen :D! En ik doe het natuurlijk niet voor hun maar voor mezelf.. maar het helpt wel als mensen er naar vragen! Het houd me gemotiveerd!

Mountainbiken

Ik heb ongeveer 3x gemountainbiked samen met mijn vriend en het kostte me bijna geen moeite om 20 km te fietsen. Het gaat lekker hard, je maakt heel wat kilometers en je bent lekker gefocust met fietsen bezig zodat je niet kan piekeren! Heerlijk om je hoofd op deze manier leeg te maken en gewoon lekker hard fietsen!! Love it! De fiets die ik gebruikte is van mijn schoonzusje.. dus dat is niet echt handig..! Ik wil graag zelf een moutainbike aanschaffen en wil hiervoor sparen (dus geen kleding meer bestellen bij H&M Tamarah!!!) Een mooi doel voor 2013!

Ik ben eerst gaan fietsen met mijn hardloopkleding aan…. maar ik ben overtuigd dat mountainbiken iets is wat ik langer wil gaan doen. Ik heb daarom in dit voorjaar mijn mountainbike outfit gescoord bij Riesewijk in Deventer en bij Cees Meester in Deventer!

Nu nog de fiets en een paar schoenen en ik ben er klaar voor!

Wandelen

Als ik geen zin heb om te gaan hardlopen of om te gaan mountainbiken dan kan ik er ook voor kiezen om gewoon lekker te wandelen. Hiervoor hoef ik me niet om te kleden of na die tijd te douchen en toch heb ik dan mijn beweging gehad. Ik maak graag ’s avonds een wandeling en ik vind het heerlijk het bos of de hei in te gaan en te fotograferen. Door vaker gewoon lekker te wandelen heb ik toch wat aan mijn lichaamsbeweging gedaan.

Doel 1 is om op mijn voeding te letten en dit 2e doel is dus beweging en sport. Ik ga in 2013 jullie regelmatig op de hoogte houden van de vorderingen :D. Doel 3 tot en met 5 komende in de volgende artikelen aan bod.

Wat motiveert jou om te blijven sporten?