De Nom-nom-nom tag

Op de blog van Simone zag ik de nom-nom-nom tag met 10 vragen over eten! Aangezien ik dol ben op eten, moest deze wel even ingevuld worden!

1. Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?
Vies: Ik lust geen kaas en koffie en over het algemeen lusten de meesten mensen om mij heen dit wel. Ik lust trouwens wel gesmolten kaas, dus op een pizza, tosti of ovengerecht vind ik het heerlijk! Lekker: Ik ben dol op zuurkool en vis. Niet tegelijkertijd hoor ;-). En ik ben dol op groente en fruit op mijn brood ZONDER boter. Dus gewoon plakjes banaan, aardbei, kiwi of tomaat!! Lekker!!

2. Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Ik ben dol op broccoli en dan het liefst even kort geblancheerd, om het vervolgens te wokken in oestersaus met knoflook erbij. Dan wat taugé erbij en peultjes en wat geroosterde pijnboompitjes, jummie! Meestal eet ik er rijst en vis bij. Daarnaast maak ik vrij regelmatig een broodje geitenkaas met eikenbladsla, honing en geroosterde pijnboompitten voor mezelf. Dit is even mijn genietmomentje dan!

3. In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
In een goed wok-restaurant! Want hier heb je lekker veel variatie en is het vaak ook nog gezond! Ik ben dol op verschillende gewokte groentes met daarbij vlees of vis! Ook kan je elke dag een andere saus erbij uitzoeken en is er meestal een heel uitgebreid dessert :D.

4. Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Hmm..dit klinkt misschien heel vreemd maar ik ben dol op zoete broodjes dus waarschijnlijk zou het een soort puddingcroissantje worden met heel veel fruit erin die je zelf kan samenstellen. Een beetje zoals de Subway formule dus. Kies eerst je broodje: een croissant, Italiaanse bol of een kadetje of iets anders. Kies vervolgens het fruit, bijvoorbeeld: frambozen, bosbessen, aardbeien of mango. En dan een topping, zoals: pudding, slagroom of een bolletje ijs. Ik zou het een Fruity Tam noemen

5. Deel een handige kooktip:
Als ik uitgebreid ga koken dan was en snijd ik eerst alle groenten op een snijplank en op het einde snijd ik pas het vlees of de vis. Zo hoef ik niet verschillende snijplanken te gebruiken en hoef ik me niet te haasten om tijdens het koken nog dingen te schillen en te snijden. Dit werkt lekker rustig en makkelijk.

6. Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Ik kan inmiddels een appeltaart, boterkoek, brownie en verschillende cakes bakken. Hiervoor gebruik ik wel een pakje van bijvoorbeeld Koopmans. Eigenlijk wil ik in de toekomst gewoon alles zelf kunnen maken zonder dat het uit een pakje komt. Het liefst wil ik mijn eigen taarten ook leren maken, dat lijkt me echt super leuk om te doen!

7. Zelf koken / Eten bestellen / Buiten de deur eten
De meeste dagen van de week kook ik en vind dat geen probleem om te doen! Het liefst kook ik met verse ingrediënten en het allerliefst natuurlijk met producten uit mijn eigen moestuin! Op woensdagavond haal ik altijd een patatje met! Soms laten we een pizza bezorgen of halen we chinees eten op. We gaan ongeveer 1 keer in de 2 á 3 maanden uit eten.

8. Ben je ergens allergisch voor?
Vroeger kreeg ik een beetje huiduitslag na het eten van aardbeien, maar dat heb ik gelukkig niet meer. Maar ik merk wel, dat als ik heel vet eet, zoals friet dat ik erg last krijg van slijmvorming en moet ik regelmatig hoesten. Ik moet wel goed opletten dat ik niet teveel kolen, uien of andere gasvormende producten eet, want ik het PDS (prikkelbaar darm syndroom) en dan heb ik echt heel erg last van mijn maag en darmen soms een paar dagen lang. Gelukkig weet ik waar ik op moet letten en is dit ook stukken minder erg dan voorheen!

9. Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?
De laatste tijd eet ik heel veel aardbeien omdat ik in de supermarkt al helemaal trek krijg van die heerlijke geur. Just can’t resist it!

10. Wat is je favoriete toetje?
Ik ben echt dol op karamel dus als er iets op de menukaart staat waar dit in zit dan neem ik het! Verder ben ik dol op citroencake of ijs! Maar je maakt me eigenlijk het meest blij met een softijsje met discodip of een sunday ijsje karamel met nootjes van de MacDonalds!

Heb jij deze tag al ingevuld?

4 reacties