Tip: Koken met Karin zónder pakjes & zakjes

Voordat ik naar de supermarkt ga maak ik meestal een overzicht wat ik de komende week ga eten zodat ik de juiste ingrediënten in huis kan halen. Maar het maken van een etenslijstje vind ik eigenlijk best wel lastig en het ontbreekt me vaak aan inspiratie. Ik blader wel eens door de Allerhande en ik heb ook enkele kookboeken in huis staan maar het moet voor mij gewoon simpel en lekker zijn. Ik ben niet zo dol op gekookte aardappelen dus zijn het vaak gebakken krieltjes of aardappelschijfjes, rijst of pasta die ik klaar maak. Daarnaast koop ik vaak pakjes want dat is eigenlijk wel net zo makkelijk. Je hebt zonder moeite een lekkere combinatie van ingrediënten en precies de juiste hoeveelheid kruiden in huis.

Maar het koken uit pakjes en zakjes leek me eigenlijk niet heel erg gezond. Vaak zijn er E-nummers aan toegevoegd en bevatten ze veel smaakversterkers en zijn ze erg zout. Ik wil het liefst gewoon puur, lekker en makkelijk koken maar ja, zo’n pakje, potje of zakje is toch wel handig dus kocht ik deze nog steeds. Totdat ik afgelopen week zondag bij mijn zus op visite was en zij daar en boek had liggen met de titel:”Koken met Karin, zonder pakjes en zakjes“. Ik dacht wat is dit voor een geniaal boek? Ik bladerde er even snel doorheen en de recepten zagen er niet moeilijk uit en dit is eigenlijk precies wat ik zocht.

In de Flow las ik een artikel dat ging over dit boek en ik was al gauw overtuigd en besloot het boek te bestellen via Bol.com. De volgende dag had ik het boek in huis en ben erg blij mee! Ik heb nog enkele gerechten gepland staan voor deze week en we hebben nog een kleine voorraad met pakjes in huis maar ik denk niet dat het heel lang meer duurt voordat ik volledig om ben! 

Koken zonder pakjes of zakjes van Karin Luiten. Verkrijgbaar bij verschillende boekenhandels en via Bol.com voor € 16,95.

Bereid jij je eten wel eens met pakjes en zakjes?

3 reacties

  1. Lijkt me een erg leuk boek, en helemaal niet duur ook! Ik kook bijna niet met pakjes en zakjes, alleen kip madras wel.