Tip: Mama Natuur Biologische Thee Aldi

De Aldi heeft nu al een poosje het biologische merk Mama Natuur in de schappen liggen dat naast groente en fruit ook ecologisch verantwoorde eieren, jam, sap, rundergehakt, muesli en diepvriesgroenten verkopen. Deze producten behoren tot het standaardassortiment en zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Ze dragen een biologisch keurmerk en logo. Ik heb hier al meerdere producten van gekocht en vorige week zag ik dat ze nu ook biologische thee verkopen! En ik als theeleut kon het natuurlijk niet laten deze theesmaken in te slaan!


Bron

Er zijn drie verschillende smaken: Engelse melange, groene thee en rooibosthee. Deze biologische theeën zijn gemakkelijk te vinden in het schap doordat de witte verpakking erg opvalt! Ik vind trouwens de tekeningen op de verpakkingen erg leuk! Op die van de groene thee staan een paar jonge blaadjes, de Engelse melange heeft de Big Ben of eigenlijk de Houses of Parliament afgebeeld, en op de rooibosthee staat een giraffe die knabbelt aan de blaadjes van een boom.

De Engelse melange is in de volksmond de gewone of normale thee. Het zit in een donkergrijze verpakking terwijl deze bij de meeste theesoorten in een donkergroene verpakking zit. Ik vind de smaak lekker, hij lijkt wel op de Original English thee van pickwick.

De groene thee zit in een lichtgrijze zakje wat ik ook een beetje opvallend vind omdat deze meestal in een lichtgroen zakje zit. Deze groene thee vind ik ook lekker. Eigenlijk kan ik weinig anders over zeggen. Prima theetje.

De rooibos zit in een wit zakje terwijl je deze meestal in een oranje/rood zakje ziet. De rooibos thee is gewoon ook erg lekker al vind ik de smaakjes van Pickwick wel wat lekkerder. Zij verkopen namelijk rooibos honing en rooibos mango/perzik en rooibos citroen. Maar voor een gewone rooibos smaakt deze goed.

Het zijn dus geen heel verrassende smaakjes, maar misschien wordt het assortiment wel uitgebreid op ten duur. Wat ik vooral goed vind is de prijs/kwaliteit verhouding en het feit dat het biologische thee is. Wat ik me alleen nog af vraag is of deze thee ook fairtrade is. Hier heb ik verder niets over kunnen vinden dus verwacht van niet. Dat zou dan nog een verbeterpunt kunnen zijn. Ik ben in ieder geval enthousiast over deze thee en zou het zeker weer kopen.

Per verpakking betaal je € 0,99 en er zitten 25 zakjes in.

Vind jij het belangrijk om biologische en/of fairtrade thee te drinken?

8 reacties

  1. ik heb de mama natuur the smaak Rooibos al een tijd gebruikt, en gelukkig had ik een aantal op voorraad want nu zie ik bij diverse aldi hier in de stad dat deze niet meer in de schappen liggen, helaas. wie kan mij zeggen waar ik deze alsnog kan bestellen