Eerste rit op de moutainbike dit jaar!

Ein-de-lijk heb ik weer gemountainbiked!! Naast die ene keer (die eigenlijk niet noemenswaardig is) in de zomervakantie is dit de eerste keer dat ik dit jaar eindelijk weer op de moutainbike ben gestapt! En ik vond het super!! Ik snap eigenlijk niet waarom ik het zo lang heb uitgesteld. Ik vind het heerlijk om te fietsen, ik houd van de natuur en ik houd van snelheid. Nou ja, ik kan trouwens wel wat goede smoezen verzinnen hoor, maar daar zal ik je niet mee vermoeien. Wel ben ik super gemotiveerd om aan mijn conditie te werken en weer lekker te gaan sporten (dit heb ik vast nog niet vaker gezegd ;-) ). Ik krijg namelijk zo’n goed gevoel na het sporten en het maakt me fitter en het maakt mijn hoofd lekker leeg. En het belangrijkste van alles is, dat ik er plezier in heb!

Mountainbiken vind ik sowieso lekkerder in het voor- en najaar. Want in de zomer zijn de temperaturen te hoog en ik ben al snel een tomaatje. Dus in de zomer ga ik liever in de avonden of vroege ochtenden hardlopen of zwemmen. Daarnaast heb ik in de herfst en lente geen last van irritante vliegjes en teken en ander ongedierte.

Extra beweging

Ik realiseer met dat de keren dat ik op de mountainbike zit of hardloop niet voldoende zijn om aan mijn portie beweging te komen. Ook train ik met die twee sporten niet alle spiergroepen. En daarom zit ik er al een poosje over na te denken om me in te schrijven bij een sportschool. Bij fit for free of basicfit ofzo. Een budget sportschool waar ik niet teveel geld voor kwijt ben per maand, maar waar ik toch van alle facetten gebruik kan maken. Binnenkort ga ik maar eens een kijkje binnen nemen bij verschillende sportscholen en mij verdiepen in alle mogelijkheden. Het lijkt met leuk om mee te doen met de groepslessen en af en toe wat krachttraining dus ga even wat research doen!

Gemotiveerd

Ik ben na deze ene keer mountainbiken helemaal weer gemotiveerd om mijn gezonde levensstijl op te pakken! Gek hé wat anderhalf uur sporten met je kan doen. Ik had na het sporten helemaal geen zin meer in koek, snoep of andere ongezonde dingen. Ik vond dat zonde van alle inspanning die ik had geleverd. Ik had er ook geen trek in, dus was het ook niet moeilijk om het te weerstaan. Ik dronk een groot glas met water en voelde me super goed. Dit gevoel werd extra versterkt toen ik zag dat ik 22,7 km had gefietst in anderhalf uur tijd en dat ik maarliefst 971 kcal heb verbrand!! Wauw zeg! Ik was helemaal enthousiast!

Heb jij soms ook zo’n Tjakka!! gevoel na het sporten?

5 reacties

  1. Goed bezig! Ik heb juist mijn sportschool abonnement opgezegd, zonde van mijn geld nu ik 3x in de week hardloop en 1x in de week aan yoga doe. Mijn vriend fietst ook niet veel meer nu we aan het hardlopen zijn, dat is dan weer zonde voor hem.
    Cindy heeft onlangs geplaatst…Outfit of the day: Sans-Online