Update goede voornemens #5

Elke maand blik ik even terug hoe het ervoor staat met mijn goede voornemens. Ik kijk nu terug op de maand mei. Om even het geheugen op te frissen: ik begon dit jaar met 5 voornemens: VoedingSporten / BewegingLuisteren naar jezelfRustiger Leven en Loslaten. Benieuwd hoe het me deze maand afging? Lees dan verder!

Voeding:
In de maand mei merkt ik dat het met voeding er soms weer een beetje bij in schoot. Ik vierde mijn verjaardag meerdere keren en at dan vrolijk een taartje mee en dipte mijn chips in een heksenkäse. Niet alleen op het gebied van het snacken maar ook op het gebied van drinken verliep het minder goed. Ik had van mijn verjaardag nog cola en sinas over en dronk dat allemaal op net als de pakken drinken. Af en toe is dat niet erg om te doen maar er zitten best veel calorieën in al die drankjes en als je dat de hele dag door drinkt kan het best wel aantikken. De weekplanning liep ook wat anders dan gepland. Soms had ik gewoon geen zin om te koken en at ik patat of bakte ik wat aardappelschijfjes op en een hamburger. Mijn vriend werd verkouden en had keelpijn en daar kocht ik dan honingdropjes voor en ik merkte dat ik er zelf meer van at dan hij :D . Ook de MacDonalds hebben we een paar keer opgezocht.. Zucht..

Gelukkig ging het ontbijt wel goed! Ik heb een blender gekocht en eet nu veel gezonde smoothies met chiazaadjes, havermout en veel fruit! Super lekker en gezond! Ook heb ik cocos- en hazelnootmelk gebruikt als variatie in de smoothies! Jummie! De start van de dag is goed dus in juni is het de uitdaging om dit de hele dag voor te zetten. Ik heb ook een leuke tas gekocht van de Groene Meisjes en dit moet helpen mij te motiveren gezond en groene producten te kopen.

Sporten/bewegen:
In de maand mei heb ik vaker de fiets gepakt voor de kleine afstanden i.p.v. de auto! Daarnaast heb ik 3x gemountainbiked en ’s avonds lekkere wandelingen gemaakt in het bos! Ik wil alleen nog vaker even hardlopen om mijn hoofd ’s avonds leeg te krijgen dus hier wil ik in juni aan gaan werken! Dus voor de verandering kan ik positief terug kijken op mijn lichaamsbeweging!

Luisteren naar jezelf:
Ik kwam in de maand mei voor een groot dilemma te staan. Een baan dichtbij huis met lange werkdagen of een baan verder van huis maar met fijnere maar met een minder aantal arbeidsuren! Ik heb geleerd om keuzes te maken op basis van mijn gevoel en wat mijn hart me ingeeft en niet op basis van verstand. Want het gaat erom dat je kiest wat je gelukkig maakt in een baan! Ik heb gekozen voor de baan verder van huis maar met fijnere werktijden en met een werksfeer wat mij erg aanspreekt! Ik moet er eerder mijn bed voor uit en ik moet de auto pakken om er te komen maar ik ben heel blij deze keuze gemaakt te hebben want ik heb echt plezier in mijn werk en dat is toch wat echt telt!

Rustiger leven:
In de meimaand heb ik veel verjaardagen en afspraken gehad. Maar heb zeker mijn rustmomenten ingepland! In de eerste week had ik het wat drukker maar daarom heb ik in de weken erna weinig afspraken gepland. Voorheen was ik erg druk doordeweeks en leefde niet in het hier en nu maar ik probeer nu steeds meer te genieten van de kleine dingen en leef bewuster en daardoor automatisch ook rustiger. Ik ben weer aan het fotograferen en probeer me echt te interesseren in wat ik fotografeer zonder dat ik ga denken wat ik die avond zou gaan eten of hoe het nou met die ene vriendin is en of ik de deur thuis wel op slot heb gedaan en dat soort dingen. Door rustiger te leven heb ik ook het idee meer open te staan voor andere mensen en écht te luisteren naar wat ze te vertellen hebben! Het levert me juist veel meer op om rustiger te leven!

Loslaten:
Ik heb ook als doel om te leren loslaten. Op sommige dingen wil je graag invloed uitoefenen maar daar heb je soms helemaal geen invloed op en het heeft dan ook geen zin om je hier druk over te maken. Normaal gesproken kan ik me om heel erg veel dingen druk maken maar ik kan geen concrete voorbeelden van de maand mei bedenken!

Voor de maand juni is het van belang weer beter op voeding te letten, het sporten verder uit te breiden met af en toe hard lopen en blijven luisteren naar mezelf en voldoende rustmomenten inbouwen!

Heb jij ook goede voornemens gemaakt? En hoe staat het ervoor?

7 reacties

  1. Wat fijn om te lezen. Je schrijft erg leuk. Veel dingen zijn herkenbaar zoals rustiger leven en loslaten. Ik zou ook terug moeten sporten maar heb écht geen ziiiin :)

  2. ik zou ook beter wat meer sporten, maar ik heb er echt zo'n hekel aan, niet normaal :p

  3. Fijn dat je nieuwe baan zo goed bevalt! Naar je gevoel luisteren is inderdaad vaak beter dan naar je verstand, beter met plezier vroeg opstaan dan jezelf alsnog uit bed moeten slepen al is het niet eens zo vroeg!