Verwaarloosd

Als je deze blog een langere tijd volgt dan weet je misschien wel dat ik niet zo van sporten houd. Ik ben liever aan het tuinieren, schrijven, schilderen, tekenen of creatief bezig.  Sporten zie ik als een activiteit die gewoon bij het dagelijks leven hoort om mijn lichaam en geest lekker fit te houden en niet zo zeer als hobby. Af en toe ga ik hardlopen maar daar moet ik me altijd wel even toe zetten.

Check ons mooie groene gras!!!

Ongeveer 1,5 jaar geleden dacht ik dat ik een sport had gevonden die ik zeker 2x per week  zou uitoefenen namelijk: mountainbiken! En ik vind het nog steeds leuk hoor alleen ga ik liever niet alleen de bossen in. Ik heb totaal geen richtingsgevoel waardoor ik snel verdwaal en ik voel me niet helemaal veilig als ik alleen in de bossen rond rijd. Stel je voor dat me wat overkomt en ik daar helemaal alleen in de bossen lig, IEKS!. Mijn vriend gaat regelmatig moutainbiken en dan ga ik wel eens met hem mee. Alleen is er een klein probleempje, ons sportniveau is totaal verschillend. Koen heeft conditie, fietst hard, heeft een groter uithoudingsvermogen en een betere techniek dan ik.

Daarnaast heeft hij in zijn jeugd op topniveau geschaatst en heeft echt een sporthart. Met andere woorden als hij met mij fietst is het voor hem niet bepaald uitdagend :D.  Hij ziet het meer als een oefening om zijn spieren op te warmen héhé :). Ik zoek dus eigenlijk een sportmaatje van eigen niveau of ik moet een route zeker een keer of 8 zelf fietsen zodat ik de weg weet :). Het is nu ongeveer 10 maanden geleden dat ik voor het laatst gemountainbiked heb, echt zonde. Het is zo heerlijk om in het bos te rijden, te genieten van de natuur en ondertussen ook aan je conditie te werken. Regelmatig zie ik een buizerd vliegen, hoor ik de vogels fluiten en als ik geluk heb zie ik een ree!

Ja, ik heb mijn moutainbike en mijn conditie een beetje verwaarloosd. Ik heb daarom mezelf opgegeven om in september een route van 35 km te fietsen. Zo heb ik voor mezelf een stok achter de deur om te blijven oefenen.

Verwaarloos jij wel eens je conditie/sporten?

10 reacties

 1. Ik vind mountainbiken ook erg leuk, maar ik ga ook niet graag alleen de bossen. Je weet nooit wie je tegen komt. Misschien kan je iemand in de buurt meevragen of eens op internet kijken of er iemand met je meel wil ^^

  Eline heeft onlangs geplaatst…Kruidvat hair repair oil and total care

 2. Ik verwaarloos ook af en toe mijn sporten. Afgelopen week ben ik niet wezen sporten, omdat ik al 30km had gefietst en dinsdag de hele dag door de regen door Rotterdam had gelopen. Donderdag was het Hemelvaartsdag, dus sportschool dicht en gisteren was mijn moeder jarig. Al met al redenen om niet te gaan sporten.. Ik zou ook wel graag willen mountainbiken, mijn vriend heeft ook een mountainbike en het lijkt me heerlijk om samen door de bossen te kunnen racen. Eén probleem: Ik heb dus geen mountainbike haha.

  Cindy heeft onlangs geplaatst…W7 In The Buff – eye colour palette

  1. Nou als je al 30 km hebt gefietst en door de regen hard hebt gelopen vind ik dat al heel wat hoor! Goed bezig! En mountainbiken is echt heel tof om te doen! Mijne heb ik tweedehands gekocht!

  1. Bedankt voor je tip! Ik kende KEK nog niet. Het zit inderdaad bij mij in de buurt alleen zondag is voor mij geen optie. Dus misschien een club zoeken die door de weeks of op zaterdag sport!

 3. Mijn conditie is ook compleet verwaarloosd. Ik heb een tijd gefitnessd. Toen ben ik overgestapt naar zumba maar dat ging helaas niet. Nu zit ik toch weer te denken om weer te gaan fitnessen, zelfs een slak heeft nog meer conditie als ik! Dus het wordt tijd. :P
  Simone heeft onlangs geplaatst…Rabbits are cute

 4. Jammer joh! Maar ik snap ook wel dat het niet echt iets is wat je zomaar doet, je fietst natuurlijk al snel een flink aantal kilometers en dan moet je ook wel een goede route hebben (en dus wat richtingsgevoel…). En Koen is wat niveau betreft niet het ideale sportmaatje nee haha!

  Hester heeft onlangs geplaatst…Picture it mei 2014 #4