Vondst in de schuur! Dopperfles

De afgelopen tijd zag ik vaker op “groene” blogs, artikelen verschijnen over de Dopperfles. Bijvoorbeeld op de blogs van: ikbenirisniet, De Groene Meisjes en op die van Emma (It’s so Fluffy). Ik vind zo’n Dopperfles een heel leuk en super goed initiatief, maar om daar nou zo’n € 12 voor neer te leggen vind ik een beetje overdreven. Toen ik op een vrijdagmiddag druk bezig was met ons schuurtje opruimen, kwam ik tot mijn verbazing een Dopperflesje tegen. Mijn vriend houdt heel erg van mountainbiken en racefietsen en heeft echt een stuk of 8 bidons overal verspreid liggen en daar lag een Dopperfles tussen. Toen ineens herinnerde ik me dat ik deze Dopperfles had gekregen van een oud werkgever! 

Hygiëne:
Ik ben ongeveer 1,5 jaar geleden gestopt met het gebruiken van water uit plastic flesjes. Niet alleen om het milieu een plezier te doen maar ook omdat ik van een vriendin had gehoord wat voor een bron aan bacteriën zo’n flesje met zich mee brengt. Ik gebruikte voorheen altijd een spa-flesje en vulde deze iedere dag maar ik waste hem eigenlijk nooit af en tja zo’n flesje kan natuurlijk ook niet in de vaatwasser. Soms deed ik wel 3 maanden met zo’n flesje wat dus eigenlijk heel onhygiënisch is. Toen ik me dit realiseerde ben ik direct gestopt met de plastic flesjes en vroeg voor mijn verjaardag een plastic drinkbeker en een broodtrommel (geen plastic zakjes meer waar ik mijn boterhammen in mee nam).

Giftig:
Daarnaast is water uit een fles 1.000 x duurder dan kraanwater en verandert water van samenstelling in plastic flessen. Die plastic flesjes zijn zeer breekbaar en om dat tegen te gaan wordt het plastic voorzien van allerlei weekmakers (ftalaten genoemd), die het plastic veerkracht en elasticiteit geven, maar deze toxische stoffen lekken in het water. Bron

Dopper:
Dopper is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval. Hiervoor ontwikkelde Dopper het ideale flesje voor kraanwater; duurzaam, handig en mooi. Wegwerpflesjes heb je niet meer nodig, dus dat scheelt plastic afval! De Dopper is een Nederlands ontwerp en wordt klimaatneutraal geproduceerd, is vrij van BPA en draagt bij aan drinkwaterprojecten in Nepal. BPA staat voor Bisfenol A, een schadelijk stofje dat via plastic in je voeding terecht kan komen. Dopper sloot ook andere gifstoffen uit om een veilige en gezonde fles te maken. Ik denk dat het een hipe is omdat het wel in het rijtje thuis hoort van duurzaam, biologisch en gezonde voeding. 

Ik denk dat dit flesje goed is af te wisselen met de drinkbeker die ik heb.

Wil je nou meer weten over Dopper neem dan even een kijkje op de site. Of download de Dopper App om waterpunten te vinden om je Dopper bij te vullen.

Heb jij een dopper?

8 reacties

  1. Leuke vondst! Zelf gebruik ik gewone flesjes (maar durf er nu bijna niet meer uit te drinken, haha), dus misschien ook maar eens zo'n Dopper aanschaffen! :)
    Laura heeft onlangs geplaatst…The Fairy Tale Tag

  2. Ik gebruik ook nog steeds waterflesjes met kraanwater (of limonade, beter!) en één keer in de zoveel tijd vervang ik die. Ik vind zo'n Dopper wel tof, maar inderdaad ook véél te duur… en niet handig om mee te nemen, zo groot!
    Linda heeft onlangs geplaatst…Vraagjes van …

  3. Grappig dat je 'm terugvond! Ik doe nog hetzelfde met flesjes water, is volgens mij niet super hygiënisch nee want ik vergeet ook altijd hoelang ik 'm nou al gebruik haha maar in mijn altijd overvolle schooltas is een grote, harde fles ook niet erg handig. Een vriendinnetje van mij gebruikt wel altijd een Dopper voor school!
    Hester heeft onlangs geplaatst…Zonder tijd leven