Hoog Soeren: Een middagje op de hei + filmpje!

Gisteren kon je al een foto zien van de heide! Deze foto’s zijn gemaakt in de omgeving van Hoog Soeren. Een prachtig natuurgebied waar ik graag ben! Vandaag wil ik even wat foto’s en een filmpje met jullie delen! Enjoy!

Een prachtig plekje om samen met vrienden of familie gezellig te picknicken!

Je kan hier met gemak met 6 personen zitten.

Je kan op verharde paden wandelen (ideaal met een buggy of rolstoel) of je kiest voor de smalle onverharde paadjes.

Je kan de uitgezette routes volgen of natuurlijk je eigen gang gaan.

Er is ook een schaapskooi in de buurt. De keer dat wij gingen werden de schapen net geschoren!

En daar staan de kale schapen dan! Het lijken hier net geiten vind ik :).

Ik maakte een filmpje van een herder die samen met zijn schaaphond de kudde naar de wei wil brengen, maar dan ontsnapt er één schaap…..

Er zijn veel bloemen en planten in de omgeving, de lupine is er een mooi voorbeeld van ;-).

Mijn vriend zit even op mij te wachten want ik moet natuurlijk de prachtige omgeving fotograferen :).

Ik vond ook nog een deel van een vliegend hert! Een bijzondere kever die niet veel in Nederland voorkomt. Dit was een mannetje dat kan je zien aan de grote kaken. Hij kan overigens helemaal geen kracht zetten met de kaken, het zit er meer voor de show om vijanden af te schrikken. Het vrouwtje heeft hele kleine kaken, maar als zij je bijt dan is het wel mis! Schijn bedriegt dus!

Ik ben zoals je begrijpt heel erg fan van deze omgeving. Naast dat ik het heerlijk vind om lange stukken te wandelen, vind ik het ook mooi om allerlei verschillende dieren te zien. Zo zijn wij hier wilde zwijnen, reeën en verschillende soorten vogels tegen gekomen.

Ben jij ook wel eens op de hei of in het bos te vinden?

7 reacties

  1. Ik moest even heel hard lachen om je filmpje haha! Doet me denken aan die keer bij de schaapskooi in de buurt van Hattem/Heerde toen er ook één lammetje/geitje per ongeluk in de verkeerde wei zat en helemaal gek werd omdat z’n moeder in het weitje ernaast liep, haha. Na heel veel mislukte pogingen heeft m’n vader ‘m toen terug weten te zetten :P Mooie omgeving!
    Hester heeft onlangs geplaatst…Review: MUA Lipstick trio in Siren

    1. Wat jammer joh, ik ga een paar keer per week naar het bos. Ik vind het een heerlijke manier van ontspanning! Het is echt een voorrecht als je een bosrijke omgeving in de buurt hebt! Gewoon doen!

  2. Zeker een prachtige omgeving! Ik kom zelf uit een dorpje in de buurt van Harderwijk dus ik heb inmiddels aardig wat van de Veluwe gezien, echt mooi!
    Leuk filmpje ook, knap hoe zo’n hond dat dan allemaal doet vind ik altijd!

    Linda heeft onlangs geplaatst…Nieuw | Knalrood.