I’m back :)

Terug van vakantie, maar sinds lange tijd ook terug op mijn blog! Ik heb wel eens getwijfeld om mijn blog uit de lucht te halen, maar toch blijft het wel kriebelen om weer te gaan bloggen omdat het me niet ontbreekt aan ideeën maar het meer gaat om tijd en energie. Het klinkt wat cliché maar met twee kinderen van 5 en 3 jaar ben ik óf druk met hen óf met mijn werk / huishouden. Nu ben ik twee weken vrij geweest en waren er even geen “verplichtingen” en door die ruimte merkte ik de behoefte om te gaan bloggen! Er zijn ook weer zoveel dingen om over te schrijven!

Duitsland

Om te beginnen de vakantie naar Duitsland, dat was echt genieten! We zijn 8 dagen naar een Landal huisje geweest in Travemünde dat ligt aan de zee in Noord-Duitsland. Het was de eerste vakantie met ons viertjes en onze eerste echte vakantie als gezin sinds juni 2018, we waren er ook écht aan toe. In 2019 kregen we onze tweede zoontje, in de zomer van 2020 had mijn man een ongeluk gehad met botbreuken en revalidatie tot gevolg en in de zomer van 2021 hebben we de benedenverdieping verbouwd. In die jaren zat er dus geen vakantie in en nu we de vakantie achter de rug hebben merk ik pas hoezeer ik het gemist heb.

We hadden een prachtig duinappartement wat op loopafstand was van zee! Het appartement was super! Het was er schoon en netjes en we hadden een douche met sauna met mooie verlichting erin en een vaatwasser en een Nespresso apparaat. Luxe dingen wat ik heerlijk vind tijdens de vakantie. Daarnaast hadden we een groot omheind terras waar we aan de buitentafel hebben gegeten, genoten van een drankje en spelletjes hebben gespeeld terwijl grote boten langs vaarden met op de achtergrond het geluid van spelende kinderen en krijsende zeemeeuwen.

Er waren twee kleine minpunten aan het huisje: er was geen apart toilet, deze zat in de badkamer en er was geen airco (dit wisten we toen we het boekten). Gelukkig was het op twee dagen na heerlijk weer met zo’n 24 graden! Perfect! Het koelde ‘s avonds af naar ca. 10 graden dus met de ramen open was het fijn slapen met een zeebriesje en overdag was het ook prima te doen! De jongens moesten de eerste nacht wel even wennen dat ze op één kamer sliepen en ook nog in een ander huisje. Eerst zaten ze wat te keten samen maar tegen 20:30 uur werd het rustiger en tegen 21:00 uur waren ze allebei in slaap gevallen. Wel heb ik gebruik moeten maken van de oordoppen niet vanwege de kids maar om 06:00 uur ‘s ochtends werden we niet wakker van kakkelende kippen, een kraaiende haan of fluitende vogels maar van de krijsende meeuwen 😅😇. Dus een tip om die dingen mee te nemen als je er op vakantie gaat!

Het is geen typisch Landal park omdat de appartementen erg verspreid stonden en de mooie en gezellige promenade bij de jachthaven en zee ervoor zorgden dat je het gevoel had in klein badplaatsje te zitten en niet op een vakantiepark.

Er was geen (overdekt) zwembad en geen entertainment voor de kinderen maar dat hebben we niet gemist want we zijn elke dag op pad geweest om de mooie omgeving te verkennen en we genoten vooral van het strand en de zee! Het park heeft wel een waterspeeltuin, indoorspeelparadijs, adventure golf (indoor/outdoor), laserdoolhof, klimmuur, zeilschool en fietsverhuur. Dus je hoefde je niet te vervelen.

Op de promenade waren ook leuke winkeltjes en eetgelegenheden! Je kon er heerlijk rondneuzen. Er was een grote markthal waar de winkels en restaurantjes in elkaar overliepen. We hebben genoten van een lekkere wraps die we kochten bij Green Rabbit, ik koos voor een vegetarische Griekse wrap met o.a. olijven, feta en rode ui! Zalig! Je kunt er overigens ook lekkere pokebowls bestellen. Bij het Tea Time café-winkeltje kocht ik een zakje rooibos-vanille thee en een leuk theeblikje waar ik de losse thee in kan bewaren. Ze hebben er een mooi assortiment losse thee en ook veel theepotten en leuke mokken en kopjes! Bij de conceptstore winkel Lagom Living kocht ik een sjaal van Knit Factory die ik al lange tijd op mijn wensenlijstje had staan! Verder heb ik me kunnen inhouden maar ohw wat een heerlijk shop met prachtige spulletjes van Liewood en Rivièra Maison e.d.

We hebben het merendeel van de avonden in ons eigen appartementje gekookt want de Edeka supermarkt zat om de hoek wat ideaal was en natuurlijk een stuk voordeliger dan wanneer je elke avond uit eten gaat.