Tip: App Tour to Do / Wandeling Elburg!

Eind juni heb ik samen met mijn vriend een leuke stadswandeling gemaakt door het mooie Hanzestadje Elbug. Ik kwam op het idee doordat ik een flyer voorbij zag komen van de Hanzewandelroute. In de flyer stond ook dat je de App TourToDo kan downloaden om zo tijdens de route via video geïnformeerd te worden over de bezienswaardigheden. De route duurde ongeveer een uur, dat vond ik wel goed te doen.

Dit is dus de folder met de daarop de route aangegeven.

In de folder zaten ook enkele kortingsbonnetjes voor Botterthee, het museum, een lunch bij de Zilverzoen, korting op een ijsje en korting op ansichtkaarten.

Ik installeerde ook de app op mijn smartphone. Na installatie vraagt de app om de code, voor Elburg is dat ElburgNL maar deze app kan ook worden gebruikt voor Hattem (HattemNL) en Harderwijk (HarderwijkNL). De app is zowel te gebruiken voor iOS en Android.

De route begon dicht bij de parkeerplaats in het mooie park! In dit park zaten allemaal mooie Oeverzwaluwen! Erg mooi gezicht om die beestjes zo laag over de grond te zien vliegen!

Leuke paadjes langs het water.

Onze eerste bezienswaardigheid was de Grote of Sint-Nicolaaskerk. We kwamen hier om 13:30 uur aan en dat was een mooie timing want de kerk ging net open en je kon voor € 1,- p.p. ook de toren beklimmen. Mijn vriend en ik hebben al heel wat torens beklommen maar dit was ook weer een flinke klim met ruim 200 treden! (volgende dag spierpijn!).

Maar het was zeker de moeite waard want het uitzicht was prachtig!

Uitzicht op Oosterwolde.

De spiertjes waren opgewarmd en we vervolgende onze route door de mooie straatjes van de binnenstad!

Smalle steegjes, mooie huisjes!

De gezellige binnenstad met de mooie stadspoort! Hier zijn veel leuke winkeltjes en boetiekjes te vinden!

De stadspoort met daarnaast een botter van bloemen.

Tijdens de route kwamen we aan bij De Groene Kruidhof. Een leuk kruidentuintje in de binnenstad van Elburg.

Citroenmelisse. Van de verse of gedroogde bladeren kan thee worden gezet, al dan niet aangelengd met echte thee. Citroenmelisse is een smaakmaker bij vele recepten zoals visgerechten, soepen, sauzen en omeletten. Citroenmelisse = sterke anti-stress en anti-slapeloosheid effect.

Vingerhoedskruid. Digoxine wordt gewonnen uit de bladeren van tweejarige planten en wordt gebruikt bij behandeling van bepaalde hartritmestoornissen en bij de behandeling van hartfalen.

Mierikswortel. Bevat veel vitamine C en is bitter en heeft een wat mosterachtige smaak. Wordt gebruikt bij visgerechten of als wasabi bij sushi.

Slaapbol of bolpapaver. De plant levert opium waaruit de volgende stoffen kunnen worden gewonnen: morfine, heroïne, codeïne, papaverine, laudanine en noscapine. Ze hebben een pijnstillende / verdoofde werking.

We gingen even een hapje eten bij de Zilverzoen. We kregen een mosterdbrie soepje vooraf, vervolgens een broodje ham met een kopje koffie en thee. Voor 2 personen waren we € 16,- kwijt. Gezellig ingericht restaurantje met snelle bediening.

Tenslotte gingen we even een kijkje nemen bij de Haven. Op de dag dat wij er heen gingen waren er de Sleepbootdagen in Elburg.

En dat was dan ons tripje door Elburg. Wij vinden het een erg leuke stad met leuke winkeltjes en veel bezienswaardigheden! Echt een aanrader om eens te bezoeken!

Welke stad/dorp bezoek jij graag?

8 reacties

  1. Hoi, als je plezier hebt in zulke uitjes, je kunt met TourToDo zelf ook (gratis) touren maken!

    Grt Leo

  2. Wauw! <3 Dat is nog eens leuk wandelen. Wat een mooie dingen kwamen jullie tegen. Jammer dat die plaatsen allemaal niet echt in de buurt zijn, hihi. En gewoon 'zo maar' ergens wandelen is ook niet echt mijn ding. Met een app erbij wordt het meteen een stuk hipper, hebben ze leuk bedacht :D