Tip: Dagje Hortus Haren!

Vorig jaar ben ik met mijn ouders, zusje en mijn vriend naar Hortus Haren geweest. Een leuk uitje op Tweede Pinksterdag! En met de komende feestdagen voor de deur wil ik jullie deze tip zeker even meegeven! Dus heb je nog geen plannen voor de feestdagen dan moet je hier echt even een kijkje nemen! Al die mooie bloemen, planten en bomen, alle kleuren en de verscheidenheid van de tuinen zijn echt de moeite waard om te zien! Hortus Haren is een van de oudste botanische tuinen van Nederland. De Hortus heeft twintig hectare aan tuinen en ligt ten noorden van het dorp Haren, onder de stad Groningen. Er zijn veel verschillende tuinen zoals: De Chinese tuin, Keltische tuin, Kruidentuin, Floriade tuin, Rotstuin, Engelse Tuin en de Laarmantuin.

Zoals je kan zien is dit de Chinese tuin. De eeuwenoude tuinen van Suzhou, die als de mooiste van China worden beschouwd, hebben als voorbeeld gediend voor de Chinese tuin in Haren. Zowel het ontwerp als de aanleg zijn verzorgd door Chinese experts. De gebruikte materialen zijn authentiek Chinees. Het is de op één na grootste Chinese tuin binnen Europa. Door de Chinese tuin wandelen is als dwalen door een Chinees schilderij. De galerijen met verrassende doorkijkjes, paviljoens, kronkelende paden met wisselende gezichtspunten, een vijverpartij, een eiland en een waterval zijn bedoeld om je als bezoeker even het gevoel te geven in China te zijn.

Je kan op deze locatie ook trouwen! Mijn zus heeft hier haar trouwfoto’s laten maken! Ik vind het een super mooie omgeving!

1. Bonsai boompjes in de Chinese tuin. 2. Leuke hofjes in de Chinese tuin. 3. De mooie vijver in de Chinese tuin. 4. Viooltjes vind ik zulke prachtige bloemetjes. 5. Een paar klinkers op elkaar gestapeld waar een aardbeien struikje groeit! 6. Er was ook een gedeelte waar elke maand van het jaar verschillende bomen had staan. En per maand waren er weer twee bomen die uitleg gaven over jou als persoon. Ik ben geboren op 7 mei en had mijn bordje even gefotografeerd.

Deze tulpen heten “Ice Cream”. Ik vind ze zo mooi he, ze lijken ook echt op ijsjes! Je kan bij Hortus Haren ook zaden en bloembollen kopen voor in je eigen tuin. Ze hebben trouwens niet alleen maar bloemen en planten maar ook allerlei mooie beelden in de tuinen staan.

1. t/m 4. Een greep uit de Engelse- en Rotstuin. De Engelse tuin heeft veel bloemen en rozen en is sterk verdeeld in vakken en rondjes. Een beetje een Alice in Wonderland tuin. En de Rotstuin heeft zoals de naam als zegt veel verschillende rotsplanten. De rotstuin is wel een behoorlijk klim langs rotsige trappen en smalle bergpaden, maar je kan vanaf hier prachtig uitkijken over de tuinen!

1. en 2.  De Rotstuin. 3. Een prachtig mooie rode Japanse Esdoorn (Acer). Wat een super mooie plant is dit zeg!

Ik heb echt nog wel veel meer foto’s maar ik wil je niet overladen maar gewoon even kort een impressie geven van Hortus Haren! Het is wel een hele tocht en je kan hier wel uren rondlopen als je zou willen. Je kan natuurlijk ook met een gids mee die verschillende rondleidingen aanbiedt. Ik heb er in elk geval van genoten!

Wat is jouw favoriete dagje uit?

5 reacties

  1. Mooi, die Ice Cream bloemen zien er echt heel grappig uit. Helaas ligt Haren voor ons echt veel te ver weg voor zo maar een dagje. Ik ga graag naar de Loonse en Drunense duinen voor een dagje weg, lekker wandelen en foto's maken.
    Cindy heeft onlangs geplaatst…Het leed dat sporten heet…

    1. Ja die Ice Cream bloemetjes is een soort van de tulpen! Loonse en Drunense duinen daar ben ik nog nooit geweest! Altijd leuk om weer nieuwe natuurplekken te vinden!

  2. Wat mooi zeg! Ik woon helaas niet in de buurt genoeg om er heen te gaan. Maar wie weet als ik eens in de buurt ben, dat ik er dan een kijkje neem. :)
    Simone heeft onlangs geplaatst…Win een FOTOSHOOT!