Fleurigheid in je tuin met een Zaadbom!

Tuinieren is naast fotograferen en bloggen mijn grootste hobby. Ik vind het heerlijk om de tuin in te duiken en alles mooi te maken. Onkruid wieden is natuurlijk wel wat minder, maar ik krijg er zo’n goed gevoel van als de planten en stuiken weer volop bloeien en ik al genietend een rondje door mijn tuin loop. Jammer genoeg krijgt de tuin nu niet zoveel prioriteit omdat we druk in huis bezig zijn. Maar de tuin komt hopelijk volgend jaar aan de beurt. Toen we hier kwamen wonen puilde de tuin uit met planten en stuiken. Dit heb ik drastisch teruggebracht en degene die ik het mooiste vond gehouden. Zo is het iets beter te onderhouden en kan ik elke avond even een uurtje in de tuin bezig om het bij te houden.

Om nu wel te kunnen genieten van de tuin is natuurlijk niets zo mooi als bloemen! Onlangs ontving ik een pakketje van Zaadbom.com. En ja, ik vond het een heel bijzondere naam toen ik dit voor het eerst hoorde en in mijn omgeving zei iedereen eerst:”Huh, wat zeg je?” Ja Zaadbom.com een site die naast zaadbommen ook zaadgranaten, zaadkaarten en nog veel meer leuke producten verkoopt waar je tuin van opfleurt!

Zaadgranaat:

Dit is de zaadgranaat. Ze hebben ontzettend veel verschillende soorten bloemen. Een paar voorbeelden zijn: Bijenmix, Eetbare-bloemenmix, Klaprozenmix, Vlindermix, Vergeet-mij-nietjesmix, Vogelmix en Wildebloemenmix. Ik heb de Korenbloemenmix ontvangen. Dit zijn mooie helder blauwe wilde bloemen! Ik vind de verpakking leuke en vrolijk, je kunt er gelijk van afzien welke bloemenmix erin zit! Het papieren omhulsel is tegelijkertijd ook de handleiding.

Schud de granaat, open de granaat en vul hem langzaam met water totdat deze helemaal is volgezogen. Herhaal dit ongeveer 3x zodat de granaat doorweekt is :). Wacht dan 10 seconden en je ziet dat de verpakking steeds verder uitzet en op knappen staat! Klaar om te gooien!

Kies een mooi stukje grond uit die wel wat vrolijkheid kan gebruiken en dan komt het leukste gedeelte gooi de granaat! De granaat explodeerde in mijn tuin!!

Nee hoor grapje… de verpakking sprong open, en ik heb de zaadjes vervolgens nog wat verdeeld met een hark op de open vlakte. Ik heb even gewacht met dit artikel te plaatsen maar we hebben natuurlijk wel eventjes geduld nodig voordat de plantjes opkomen! Op de verpakking staat wanneer je de zaadgranaat het beste in je tuin kan gooien. Nu is het een kwestie van wachten en water geven! Ik ben heel benieuwd!

Zaadpapier:

Naast de zaadgranaat ontving ik ook een zaadpapier, dit leg je in een bloempot of gewoon op een kale vlakte. Vervolgens bedek je het met wat aarde en geef je het elke dag een beetje water en binnenkort komen er dan bloemetjes op! Ik ben benieuwd!

Zaadbom:

En dan de zaadbom… Ook leuk en origneel vormgegeven! Deze zaadbommen vind je in veel verschillende soorten. Zo heb je een Bijenmix, Keukenkruidenmix, Korenbloemenmix, Lieveheersbeestjesmix en Zonnebloemenmix! Ik ontving een zaadbomkaartje met een Italiaanse kruidenmix. Officieel is dit kaartje bedoeld als een uniek en origineel geboortekaartje vanwege de tekst:

Welkom op deze aardkluit.

Deze zaadbom met Italiaanse Kruidenmix heb ik ook een mooi plekje gegeven in de tuin. Ik ben benieuwd of de plantjes opkomen! Ik ga mijn best doen ze goed te verzorgen!

Neem gerust eens een kijkje op Zaadbom.com en geef het iemand cadeau of verwen je eigen tuin met een mooie bloemenpracht in de zomer! Met als leuke bijkomstigheid dat je vlinders en bijen in de tuin krijgt! Voor een Zaadgranaat betaal je € 4,95 per stuk en de zaadbomkaart is € 4,75 per stuk.

Zodra de plantjes opkomen zal ik een update geven!

2 reacties

  1. Ik zie de granaat niet meer, maar de seedbom is nog wel te koop bij op de site van Ecomondo.nl