Foto’s van mijn voorjaarstuin! #2

Geweldig om te zien hoe de natuur zich steeds verder ontwikkeld in het voorjaar. De bomen kleuren langzaam steeds groener de bloessem is vollop in bloei en bloembollen en zaden ontpoppen zich in mooie planten en bloemen. Ik vond het weer hoogtijd worden om jullie een update te geven van de ontwikkelingen in mijn voorjaarstuin! Ik begin met deze prachtige bloesem, deze is te zien vanuit de slaapkamerraam en staat dus niet in onze tuin maar ik geniet er wel volop van!

ACHTERTUIN

Begin april heb ik bij de Tuinland enkele viooltjes gekocht en heb ze thuis in een mandje geplant! Je hebt zoveel verschillende kleuren waaruit je kon kiezen.. ik heb uiteraard voor de paarse gekozen!

In het voorjaar (begin maart) had ik enkele primula’s gepoot en de sneeuwklokjes, narcissen en crocussen kwamen tevoorschijn! In dit artikel kan je lezen dat er een einde is gekomen aan deze bloemen. De primula leefde wel weer helemaal op en stond mooi in bloei. De kleine groene plantjes die je naast de primula’s ziet groeien zijn de zomerbloeiers van de ALDI die ik daar heb uitgestrooid. Ik dacht dat er weinig van op zou komen maar dat had ik dus mooi mis! Als het goed is komen er in juni tot en met september veel zomerbloemen uit!

1. De vorige bewoners hadden enkele aardbeienplantjes in de tuin staan. Deze heb ik verpoot en in een bloemenbak aan de “schutting” opgehangen. Hopelijk kunnen we van de zomer van de aardbeien genietrn voor in lekkere smoothies en zo!  2. In de achtertuin staan 2 rododendron’s, in de zomer zal de één perzikkleurig en de ander roodkleurig zijn (als het goed is ;-))! Ik ben erg benieuwd. Ik heb ze gekocht bij de ALDI. Naast de rhododendron staan 2 hortensia’s! De één is paarskleurig en de ander rose kleurig! Ik had ze vrij kort teruggesnoeid maar dat bleek niet nodig te zijn volgens mijn vader :). Gelukkig zijn ze wel weer opgekomen! 3. Vrienden van ons zijn ook bezig in de tuin en wilden graag van hun aardbeienplantjes af! Dus ook van hen kreeg ik ongeveer 20 aardbeienplantjes! Ik heb ze diezelfde avond om 21:30 uur nog in de tuin gepoot omdat ze het anders misschien niet zouden overleven ;-). 4. Voor de hortensia’s staan een paar lavendel plantjes! Ik vind Lavendel een heerlijk rustgevende geur en het doet me meteen denken aan de Provence in Frankrijk *zwijmel*!

De forsythia is ook weer op zijn mooist. Eerst begonnen de knoppen uit te lopen en kwamen er allemaal gele bloemtjes tevoorschijn. En tenslotte zijn de gele bloemetjes vervangen door groen blad!

VOORTUIN

1. Leo zit graag ook in de voortuin. 2. en 3. Om te voorkomen dat ik de hele zomer weer onkruid moet wieden wil ik zoveel mogelijk bodembedekkers plaatsen. Op advies van Swaen heb ik voor mijn verjaardag nog enkele bodembedekkers erbij gehaald namelijk: maagdenpalm! Het zijn die kleine groene plantjes op een rij :). Ze worden van februari t/m april paars van kleur… dus nog een jaartje wachten voordat ik het resultaat kan zien ;-). 4. Dit zijn bodembedekkers gekregen van de buren. 5. De schoenlappersplant staat ook aan de zijkant van het looppad bij de voordeur!

1. en 2. Ik heb mij laten vertellen dat deze paarse bloemen wilde hyacinten zijn! Het groene wat je ziet is niet allemaal onkruid hoor! Ik heb hier ook wat strooizaad gegooid van de Aldi (Wilde Weidebloemen / click). Als het goed is komen hier allemaal zomerbloemen met veel KLEUR! het is nu wel erg groen zo! 3. En deze plant is een Herfstaster! Zoals de naam al zegt zal deze plant in de herfst bloeien! Hij kan behoorlijk hoog worden en er komen allemaal paars/roze bloemetjes aan!

Mijn moeder heeft bij de Plus Supermarkt gespaard voor perkplantjes en had één doos aan mij gegeven; hierin zaten Lobelia’s (blauwe bloemetjes), Petunia’s (roodkleurige bloemetjes) en Vlijtig Liesje (rose kleurige bloemetjes).

Welke plant vind jij het mooist?

1 reactie

  1. Dat zijn bergenia's deze hebben wat leerachtige bladeren en daar komt een lange steel uit met roze bloemen ( bloeit bij mij al)

    Als je van felle kleurtjes houdt probeer eens Akelei bloeit in mei/juli

    Grtnnn J@n.