Foto’s van mijn zomertuin #1

Het eerste artikel dat ik scheef over mijn voorjaarstuin was op 11 april jl. Een dikke maand later (op 14 mei) schreef ik hierover een update. We zijn nu precies 2 maanden verder en ik heb nog helemaal geen foto’s gepubliceerd van de ontwikkelingen in mijn tuintje! Hoog tijd om weer een overzicht te laten zien van de groei en bloei :)! Het is misschien wel een leuk idee om de foto’s van het eerste en tweede artikel hierover terug te kijken zodat je de ontwikkelingen goed kan zien!

ACHTERTUIN!
Laten we beginnen met de achtertuin! Ik had in het voorjaar wat strooizaad met zomerbloeiers gekocht bij de ALDI. Ik had eigenlijk niet verwacht dat hier überhaupt iets van zou opkomen omdat het na het strooien meerder malen heeft gevroren en zoals we allemaal weten is de lente pas laat op gang gekomen en daardoor liep de natuur ook een beetje “achter”. Maar ik was blij verrast toen ik toch kiemen zag ontspruiten die zich al snel ontwikkelden tot een prachtige bloemenzee! De bijen zijn er ook erg blij mee!

Hieronder even een overzicht foto van de achtertuin. Het bad is weer opgezet aangezien we voor een langere periode mooi weer hebben! Heerlijk om uit mijn werk even af te koelen in het badje. Al moet ik wel toegeven dat het erug koud is!!

Verder staan er in de achtertuin aardbeienplantjes!! Ze zien er misschien niet zo charmant uit maar ze zorgen voor redelijk veel zoete aardbeien! En ja… aardbeien uit eigen tuin smaken toch het lekkerst ;-). ’s Ochtends pluk ik de aardbeien, even omspoelen en dan in de blender voor een heerlijke smoothie of op een cracker/beschuitje… Genieten!!

Voor mijn verjaardag heb ik van mijn schoonouders een Clematis en een Oleander gekregen. De clematis laat ik tegen de dode coniferen opgroeien zodat we toch nog naar iets moois kunnen kijken :). Een ander plant die het ook goed en we ook gekregen hebben van mijn schoonouders is de Japanse Esdoorn. Ik vind hem erg mooi met dat rode blad!

Naast de aardbeien hebben we ook een tomatenplant gepoot. Het duurde behoorlijk lang voordat deze zaadjes zich ontwikkelden in een plant. Ik verwacht dit jaar eigenlijk geen tomaten meer aan deze plant maar misschien doen ze het wel net zo onverwachts goed als het strooizaad van de ALDI.

De Hortensia’s zijn behoorlijk gegroeid alleen zitter er nog geen knoppen aan. Dit kan misschien komen doordat ik ze vorig jaar tot aan de grond heb teruggesnoeid. Misschien ben ik iets te fanatiek geweest! Hopelijk bloeien ze volgend jaar wel weer! De lavendelplantjes zijn ook de lucht in geschoten en ruiken heerlijk… met het warme zonnetje en de geur van de lavendel ben ik even met mijn gedachten in de Provence! De Rododendron heeft kort maar krachtig gebloeid.

Tot zover de ontwikkelingen in mijn achtertuintje!

VOORTUIN
Ook in de voortuin hebben zich de nodige ontwikkelingen voor gedaan! De grijsgroen plant die je ziet is een Alpenhoornbloem. In de maanden mei en juni hebben ze schattige witte bloemetjes maar helaas heb ik hier geen foto’s van gemaakt dus die heb je volgende jaar tegoed ;-). De perkplantjes van de PLUS supermarkt hebben ook hier hun werk gedaan! De Lobelia’s (blauwe bloemetjes), Petunia’s (roodkleurige bloemetjes) en het Vlijtig Liesje (roze kleurige bloemetjes) zijn veel groter geworden dan ik had verwacht. Ik had ze heel schattig dicht op elkaar gepoot maar dat is weer een les voor de volgende keer (en beter lezen!!). Maar goed ze bloeien prachtig en ik vind het een mooi gezicht!

Verder heb ik nog een bodembedekker (Penningkruid) van mijn ouders gekregen. Ik lag helemaal in een deuk hoe mijn vader dit lieve plantje met een noodlanding in een doosje liet vallen zodat ik deze me kon nemen en in de grond kon planten. Dit heb ik een uur nadat ze uit de grond zijn geschept gelijk gedaan, anders bestaat er een kans dat ze het niet overleven… Tot nu toe ziet het er na uit dat ze de noodlanding en het vervoer hebben overleefd!

Aan de linkerkant van de voortuin heb ik in het voorjaar ook zomerbloeiers uitgestrooid en ook deze komen langzaam maar zeker op! De voortuin staat op het Noorden dus ik vermoed dat ze minder snel opkomen omdat de zon er minder lang op schijnt.

Word jij ook zo vrolijk van alle bloemen en planten die weer in bloei staan?

6 reacties

  1. Wauw, die zomerbloeiers zijn echt heel erg mooi!! Wij hebben thuis (op t balkon) oost-indische kers, wat een soort zee geeft van oranje/gele bloemen, misschien dat je die ook wel mooi vind. En je kunt de bloemen ook eten, staat erg mooi in een salade!

    1. Dankjewel ja ik ben er ook erg blij mee! Het staat zo vrolijk! Zo'n kers is inderdaad ook erg mooi! Ik heb vroeger wel madeliefjes gegeten maar met andere planten pas ik wel goed op :)

  2. Meh, ik wilde al zo graag een tuin. Nu helemaal. De Aldi bloempjes zijn m'n favoriet trouwens, wat een mooie kleurtjes, erg leuk <3

    1. Ik heb ook 6 jaar uitgekeken naar mijn eigen tuintje en ben er nu helemaal happy mee! Hopelijk duurt het voor jou ook niet lang meer alhoewel je een balkon ook heel leuk kan aankleden! Ja die Aldi bloempjes zijn wel favoriet! Ga ze volgend jaar weer halen :D.