Lentekriebels: Voorjaarstuin #1

Vorig jaar hadden we een erg koud voorjaar en dit jaar hebben we het tegenover gestelde. En ondanks dat het pas vanaf 21 maart lente is kan ik me bijna niet meer voorstellen dat het in maart nog zal gaan sneeuwen en vriezen. Van mij hoeft het ook niet meer ondanks dat een winter zonder strenge vorst en sneeuw ook wel erg vreemd voelt. De natuur lijkt zich in elk geval niets aan te trekken van het feit dat het over een maand pas lente wordt want in mijn tuin is deze al wel aangebroken! Kijk mee!

Deze krokussen schieten ieder jaar weer op terwijl ik ze zelf niet heb gepoot. Ze verspreiden zich gewoon in de tuin en komen elkaar weer tevoorschijn. Ik vind het alleen maar leuk en mooi om te zien dat de natuur weer ontwaakt uit zijn slaap.

Ook de primula’s laten zich weer zien! Deze heb ik vorig jaar gekocht bij de ALDI en gepoot.

En natuurlijk de sneeuwklokjes!

En tenslotte heb ik de bolcrysant van vorig jaar bewaart en daar zie je, als je goed kijkt, ook weer een klein groen plantje groeien! De rododendron heeft weer knoppen gekregen en de lavendel is nog steeds mooi grijsgroen van kleur. De hortensia’s die er achter staan bloeien nog niet en zijn nog in diepe slaap. Ik kan niet wachten tot het weer lekker warm wordt en het zonnetje meer gaat schijnen en de planten en bomen weer meer gaan bloeien!

Heb jij ook al de lentekriebels?

3 reacties

  1. Dat ziet er goed uit! Bij ons beginnen er knoppen in de vlinderstruik te komen. Verder staan mijn viooltjes nog steeds in bloei, die zijn van november volgens mij. Ik kan niet wachten tot het voorjaar, dan komt alles weer lekker uit!
    Cindy heeft onlangs geplaatst…Dagje Loonse en Drunense Duinen

  2. Heerlijk he, die lente! Ik heb een balkon, maar daar ga ik nu nog niet veel aan doen. Er staat ook nog geen zon op. Dus alleen bij de voordeur staan een paar vrolijke bloemetjes :)
    Simone heeft onlangs geplaatst…Dit is pas handig!