Voorjaarstuin 2014 #3

Oeh, het is al een hele poos geleden dat ik een update heb gegeven van de ontwikkelingen in mijn tuin! Gelukkig heb ik in de tussentijd wel veel foto’s gemaakt, maar inmiddels is de situatie alweer bijna veranderd! Benieuwd hoe mijn tuintje er bij staat? Lees dan gauw verder!

Voortuin:

De meeste ontwikkelingen vinden zich nu plaats in de voortuin!

Ik heb de tuin op bevrijdingsdag helemaal geschoffeld en onkruid-vrij gemaakt. Ook heb ik perkplantjes opgehaald die mijn moeder op punten gespaard had! Zo lief van d’r! Ik heb ze in een cirkel om het boompje gepland. Ook heb ik wat perkplantjes linksboven in de hoek gepland. Ik ben de namen van deze perkplantjes even kwijt, zodra ik het weet zal ik het hier benoemen.

Zo zien de Perkplantjes er nu uit! Bij het poten waren nog niet alle kleurige bloemetjes zichtbaar maar nu ze uit zijn gekomen heb ik het wel aardig goed verdeeld ;-).

In de voortuin bloeiden in april en mei ook de Wilde hyacint weer met zijn mooie lila klokjes! Inmiddels zijn deze ook weer uitgebloeid.

Aan de andere kant van de voortuin heeft mijn Alpenhoornplant eindelijk bloemetjes!! Hieronder ook nog een paar foto’s van deze prachtige bodembedekker! Naast de alpenhoornplant staat nog een bodembedekker die verschillend wordt genoemd: (latijnse naam = axifraga x urbium) Schildersverdriet, steenbreek en hoe-langer-hoe-liever.
En ook de Herfstaster begint weer te groeien! In september en oktober kunnen we daar weer van genieten!

Achtertuin:

Dan wat foto’s van onze achtertuin! De meeste ontwikkelingen vinden plaats in de moestuin!

De plantjes groeien goed en ik heb er nog een paar extra soorten bij gepland, dat heb je in dit artikel al kunnen lezen.

Ook het aardbeienplantje doet goed zijn best! Dit jaar zitten er meer vruchten aan!

De Lavendelstruik is behoorlijk gegroeid en daar zitten weer prachtige paarse knoppen aan en hij ruikt nu al zo lekker! De Hortensia begint ook goed te groeien! De Rhododendron heeft ook prachtige bloemen laten zien dit jaar! De Heide is volledig uitgebloeid. Verder heb ik wat Japanse bloemenzaad gestrooid en hopelijk komt dat in de zomermaanden goed op zodat er veel vlinders en bijen in de tuin komen!

Op dit moment bloeien er in mijn achtertuin vooral plantjes die in een pot staan. Van links naar rechts: bolcrysant, petunia, viooltjes en een margriet.

En dat was hem dan weer! De volgende keer zal ik iets eerder een update geven van de ontwikkelingen in mijn tuin zodat het net iets actueler is!

Welke bloemen/planten staan er bij jou thuis in bloei?

4 reacties

  1. Ziet er mooi uit! Doet me denken aan de tuin van mijn (overleden) opa, die had ook altijd zo’n hele mooie nette tuin met allerlei soorten en kleuren bloemen. Wij hebben alleen maar tegels op onze binnenplaats haha.
    Marah heeft onlangs geplaatst…Trouwen: Een Budget Bruiloft

  2. Bij mij staat er nog helemaal niks in de tuin. Mijn vriend heeft belooft dat ik (rond) de 16e van deze maand eindelijk plantjes in de tuin kan zetten. De 16e ben ik jarig, vandaar die datum. ;)
    Wendy heeft onlangs geplaatst…InstaMei ‘14