Najaarstuin #1 – Winterslaap

Het is najaar en daar konden we volop van genieten met prachtige herfstkleuren! Ik vind de herfst een geweldig seizoen! De paddenstoelen, kastanjes, beukennootjes en eikels die overal liggen en waar je gezellig je huis mee kan decoreren! Maar de tuin bereid zich ook voor op de koude en donkere winter! Ik vond het weer eens hoogtijd om een update te geven van mijn tuin hoe die er nu bijstaat. 

ACHTERTUIN
De achtertuin ziet er momenteel zo uit. De Forsythia die in het voorjaar nog prachtig gele bloemetjes had en vervolgens groen blad kreeg, begint nu dan langzaam haar blad te verliezen. Zodra deze grote struik al het blad verloren heeft hang ik er weer mezenbollen in! Dan kan ik van een afstandje weer genieten van de vogels in onze tuin! Ik ben dol op de pimpelmezen en koolmeesjes één van de weinige voordelen van de winter! De bolchrysant die prachtig rode knopjes had heeft zijn beste tijd ook gehad. De plantjes in de rustieke bak 1928 zijn nepplantjes van de IKEA om toch nog wat groen in de tuin te houden! Op het hoekje zie je nog net de Japanse Esdoorn die al haar blad al verloren heeft.

De Lavendelplantjes ruiken niet meer zo sterk maar met hun grijsgroene kleur staan ze er nog leuk bij! Daarachter staan de twee Hortensia’s maar daar is nog maar weinig van over behalve wat takjes met zielige blaadjes eraan. De Rododendron staat er ook nog wel netjes bij, hopelijk bloeit hij volgend jaar wel weer! Maar waar ik nog het meest blij om ben zijn de herfst of najaarsviolen! Als je nog een leuk plantje zoekt om je tuin in het najaar en in de winter mee op te vrolijken moet je deze echt aanschaffen! Ze kunnen de kou goed hebben en staan behoorlijk lang! 

VOORTUIN

En dan de voortuin! De bodembedekkers hebben zich aardig uitgebreid over de grond! Daar ben ik heel blij mee want dit voorkomt dat er onkruid groeit en zo heb je een mooie kleurrijke bedekte bodem! Ook hier zie je weer een mengelmoes van grijsgroene bodembedekkers en gewoon groene! De grijze groen plant genaamd: Alpenhoornbloem zal in het voorjaar schattige witte bloemetjes krijgen! De Petunia’s, Lobelia’s en het Vlijtig Liesje zijn al hun bloemetjes inmiddels kwijt. De Buxus is nog steeds niet helemaal dichtgegroeid maar gaat wel de goede kant op! En de Herfstaster heeft ook zijn mooiste tijd wel gehad.

En tenslotte nog de Schoenlappersplant (Bergenia) ook deze behoud het hele jaar door zijn mooie groene kleur. Alhoewel hij hele strenge vorst niet zo prettig vind overleeft hij deze wel! Ook hebben we nog een snoezig kerstboompje in de tuin staan, past nu wel goed bij de tijd van het jaar :).

En dat was het overzicht van onze tuin alweer! Zoals je ziet kan mijn tuin wel een bladhark en een schoffel gebruiken dus deze week zal ik eens de tuin winterklaar maken. Daarnaast mist mijn tuin wat kleur en wil ik het wat gezelliger aankleden zodat de tuin in de winter er ook nog leuk bij staat. 

Hoe houd jij je tuin/of balkon gezellig?

4 reacties

    1. Haha dat had ik in mijn vorige huis ook hoor maar ik had mijn balkon ook op het Noorden staan en dat vonden de bloemetjes toch minder leuk!