Update: Tuin

Het is op dit moment woensdagochtend 08:17 uur en mijn zoontje ligt nog steeds te slapen! Over het algemeen is hij rond 06:30/07:00 uur wakker maar na een twee dagen kinderdagverblijf is hij toch wel wat moe en doen we de dag erna lekker rustig aan. Meestal als hij nog slaapt en ik wakker ben, dan ga ik allerlei praktische dingen doen wat meestal uit huishoudelijke taken bestaat, maar nu besloot ik om gewoon eens in bed te blijven liggen, te genieten van het feit dat ik even niets hoef. En dan vind ik het juist fijn om even lekker een blogje te schrijven.

Vandaag heb ik ouderschapsverlof en dat is zo’n welkome onderbreking van de werkweek waarin ik altijd zoveel mogelijk aandacht aan mijn zoontje geef en daarnaast wat huishoudelijke taken doe. Ook wil ik altijd even met hem op pad, de ene keer is dat naar de bibliotheek maar ook wel naar het bos, de kinderboerderij of een wandeling in de buurt. Vandaag staat op de planning om een nieuwe terrastegel te halen omdat de onderste terrastegel die op de pallet lag gebarsten is. De tegel moet vandaag opgehaald worden want vanavond komen hier maar liefst drie sterke mannen langs die samen met mijn man de laatste hand leggen aan de bestrating van de tuin. Ik hoop dat het dan vanavond af is want ik heb ruim een maand in een zandbak geleefd. En ondanks dat onze zoon en onze kat de zandbak helemaal geweldig vonden, was ik er toch iets minder happy mee want ik heb nog nooit zo vaak gestofzogen en trof het zand overal in huis aan, zelfs in bed. Aan de andere kant gaf het zachte gele ophoogzand ook wel iets romantisch. We hebben veel warme en zonnige avonden gehad en daardoor veel buiten gezeten in onze loungeset. En hoe fijn is het dan om met je blote voeten in het warme zand te zitten met een glas verse muntthee. De vrolijke slinger met buitenlampjes die ik voor mijn verjaardag kreeg maakt het allemaal nog sfeervoller! Ondanks dat ik deze momenten ontzettend kon waarderen ben ik toch wel heel blij als de bestrating er in ligt!

De volgende stap is om op pad te gaan om leuke planten en struiken aan te schaffen! Ik heb de afgelopen periode al heel veel inspiratie gedaan op Pinterest. Ik wilde het serieus aanpakken dus heb een tuin- en beplantingsplan gemaakt. Dit klinkt groter dan het is maar eigenlijk houdt het vooral in dat ik heb gekeken naar de ligging van de tuin en de functie van de tuin. Onze tuin ligt in een u-vorm om ons huis heen. We hebben daardoor een Oost-, Zuid-, en Westkant. Dit betekent dat de tuin geschikt is voor eigenlijk heel erg veel planten die zowel in de zon, halfschaduw en schaduw kunnen. Het is goed om hier rekening mee te houden met de beplanting. De functie van onze tuin is vooral praktisch en onderhoudsvriendelijk in verband met ons zoontje. Dus geen tuin vol met planten en struiken zoals voorheen maar liever ook geen tuin die alleen uit bestrating bestaat. Gras en borders was dus voor mij sowieso een must. Verder vind ik het hebben van een moestuintje erg leuk omdat moestuinieren weer iets is wat ik heel erg graag zou willen oppakken. Ook vind ik het leuk om dit samen met mijn zoontje te gaan doen om hem te leren waar eten vandaan komt en hoe het groeit! Verder zou ik in de tuin graag een loungeplek willen om lekker een drankje te doen en een plek voor een eettafel met stoelen omdat we er ook van houden om regelmatig buiten te eten. Zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien is de basis van de tuin al wel aangelegd. Er zijn wat borders zichtbaar waar nu alleen nog een olijfboompje, pioenrozen en wat pholx in staan maar deze worden nog verder aangevuld met mooie planten die ik een beetje in deze kleur wil laten voor een rustig effect. Ook de lampjes in de tuin moeten nog worden aangeschaft om de tuin nog meer sfeer te geven.

Ik vind het heel leuk om met deze tuinmetamorfose bezig te zijn en ben heel benieuwd hoe het er allemaal uit gaat zien als het af is. En of het dan eruit ziet zoals we zelf ook voor ogen hadden. Ik zal uiteraard een blogje schrijven met foto’s van het eindresultaat!

Heb jij ook een tuin make-over gehad?