“Zandbak” verruilen

Het duurde een paar dagen, maar inmiddels ben ik gelukkig in een vakantiemodus gekomen. Ik had mezelf voor de vakantie nog een paar deadlines opgelegd waardoor ik de dag voor de vakantie wat langer doorwerkte dan gebruikelijk maar met een broodje kroket, roomijsje en een ibuprofen kwam ik de dag wel door! Een goede keus want ik heb er nu alle profijt van want ik kan nu des te beter ontspannen wetende dat ik de meeste zaken heb afgerond. De laatste week voor de vakantie was best intensief. Ik was ook blij dat we even een wat koelere week hadden want de productiviteit neemt toch wat af naar mate de temperaturen stijgen. Anderzijds zorgde het sombere weer van de afgelopen dagen ervoor dat ik nog niet in de vakantiestemming kwam, maar toen ik donderdagmiddag de deur van het kantoor achter me dicht trok en er een zonnetje scheen maar tegelijkertijd een buitje overtrok besloot ik in de auto de weersvooruitzichten te bekijken. Ik was zo blij te zien dat er een zonnetje en zomerse temperaturen waren voorspeld, heerlijk! En wat een verschil met vorig jaar toen we weken lang mooi weer hadden tot het moment toen onze vakantie begon en het weercijfer een 2 kreeg. Dat jaar waren we thuis gebleven en moesten we er gewoon maar wat van maken. En dat lukte best goed maar toch drukt somber weer, wel een stempel op je vakantie en ervaar ik niet het ultieme vakantiegevoel. Om een herhaling van dat jaar te voorkomen had ik in maart dit jaar al onze zomervakantie geboekt. Natuurlijk heb je nooit garantie op mooi weer maar dan heb je in elk geval een poging gedaan om de zon op te zoeken. Mocht het nou net zo zijn dat het toch slecht weer wordt dan probeer ik me voor te nemen om toch maar te genieten van het feit dat we in een nieuwe en mooie omgeving zijn en als gezinnetje even niet bezig zijn met de waan van de dag maar veel tijd voor en met elkaar hebben.

Een deel van de vakantie zijn we ook thuis. Ons zoontje gaat (zoals een normale werkweek) naar het kdv zodat mijn man en ik ook twee dagen samen hebben wat ook heel belangrijk voor je relatie is. Even samen zijn en dingen met z’n tweeën ondernemen, even samen lunchen zonder dat de broodjes van je bord worden gevist of als we een gesprek proberen te voeren we niet continue door “Nijnte, Nijnte, NIJNTE!!” het gesprek lachend moeten verplaatsen naar een ander moment.

Toch zullen we ook even een paar praktische dingen doen zoals hier en daar wat kleine klusjes zodat we die ook eindelijk van het to-do-lijstje kunnen afstrepen wat ook de nodige voldoening en rust geeft. En er staat een ritje naar de stort op de planning om de laatste resten van het tuinafval af te voeren zodat we de oprit weer kunnen gebruiken waarvoor het bedoeld is. Want ja zowaar! de bestrating ligt er nu helemaal in!! In mijn vorige blog schreef ik dat ze woensdagavond bezig gingen en dat ze het hopelijk af gingen krijgen, dat was helaas niet gelukt. Een week later was het na wat pijn en moeite dan toch op dinsdagavond om 23:10 uur klaar. We hebben de “nachtrust” een beetje verstoord want om 22:45-23:00 uur moesten we de stenen nog aantrillen wat een behoorlijke herrie maakt en niet iedereen heel amused hierover was. Ik schaamde me voor de herrie en terwijl ik met mijn dekbed over mijn oren me probeerde af te sluiten voor het lawaai (hallo hsp-er) sliep onze zoon prinsheerlijk door terwijl hij met zijn slaapkamertje praktisch boven het lawaai sliep. Opmerkelijk, want zodra ik de klink van zijn deur aanraak zit meneer rechtop in bed. Na een excuusberichtje in de buurtapp was het volgens mij wel weer oké want de buren zwaaiden de volgende dag weer vrolijk naar binnen tijdens het uitlaatrondje van de hond.

Het resultaat mag er zijn want wat ben ik er blij mee! Op dit moment is het alleen nog bestraat en moet de verlichting en de beplanting nog worden gedaan. Als het helemaal af is zal ik weer een blogje plaatsen met het eindresultaat! We kunnen er in elk geval in onze vakantie er lekker van genieten en verruilen we de grote “zandbak” in de tuin straks naar een zandbak een paar (duizend)kilometer verderop in hopelijk een zonnig oord.